Årets Bästa Spänningsböcker 2016

Det är dags att sammanfatta året (även om jag har massor av olästa böcker som säkert skulle kunna kvala in på listan) och jag börjar med spänningsgenren. Det är svårt att välja endast tre men efter hårt tankearbete har jag vaskat fram tre guldkorn – och de står utan inbördes ordning!

 

Tove Alsterdal – Vänd Dig Inte Om

Vänd dig inte om

Läs recensionen här! Väldigt spännande om aktuell samhällskritik som behandlar migration och utnyttjande av samhällets olycksbarn. Mycket vackert språk och att förlägga miljön till gamla nedlagda mentalsjukhuset Beckomberga är fantasieggande…

 

Sharon Bolton – Daisy I Kedjor

Daisy i kedjor

Läs recensionen här! Bolton tillhör mina absoluta favoriter och efter att ha sett henne på Crimetime Gotland i somras kan jag konstatera att hon dessutom är rolig och trevlig. Daisy i Kedjor är mycket bra och utforskar fenomenet med kvinnor som förälskar sig i mördare de aldrig träffat.

Jag konstaterar också att Sacrifice, en film baserad på Boltons bok med samma namn, släpptes 2016 och den ska jag kolla in!

 

Alex Marwood – Den Mörkaste Hemligheten

Den mörkaste hemligheten

Marwood är fantastisk – alla hennes hittills tre böcker är otroligt bra och ändå helt olika varandra. Det som de har gemensamt är att de är väldigt läskiga, fast på olika sätt. Den Mörkaste Hemligheten handlar om mänskliga monster och är riktigt obehaglig. Läs recensionen här.

 

Jag kan konstatera att två av tre böcker på listan givits ut av Modernista Förlag. De är verkligen riktigt vassa på att hitta bra krim och spänning.

Strax utanför listan kom Ett Andra Liv av SJ Watson (Bazar förlag), The Fireman av Joe Hill (inte skräck den här gången) och Laboon av Henrik Tord (Ordfront förlag).

2 svar to “Årets Bästa Spänningsböcker 2016”

  1. Jag som ofta läser spänningsböcker har inte läst en enda av dessa.

Lämna en kommentar