Läst: Den Mörkaste Hemligheten av Alex Marwood

Den mörkaste hemligheten

Den Mörkaste Hemligheten (The Darkest Secret) av Alex Marwood (2016) – ♥♥♥♥+
Modernista (recex)

När den treåriga flickan Coco – tvilling till identiska systern Ruby – försvinner under sin pappas femtioårsfest, väcker fallet en enorm uppståndelse i medierna. Flickans föräldrar är rika och har stort inflytande, liksom de vänner vars sommarhus vid havet festen hölls i.
Vad var det egentligen som hände den där ödesdigra kvällen?
Handlingen sträcker sig över två helger. Den första är den då Coco försvinner. Den andra den då de mörkaste av hemligheter till sist ska komma att avslöjas…

Det rör sig väldigt mycket mörker i Alex Marwoods hjärna. Den första boken Onda Flickor var inspirerad av det otäcka mordet på tvåårige James Bulger i England 1993, en förfärlig berättelse om hur slumpen gör att barn mördar barn. Granne Med Döden var en saftig historia om en seriemördare och innehöll grafiska detaljer om vad som kan proppa igen avloppsledningar i ett hyreshus…magstark och underbar.
I den här boken finns det också monster men de är av ett annat slag än i Marwoods första böcker. I Den Mörkaste Hemligheten är det de självupptagna vuxna som är monstren. Det finns riktigt vidriga människor i den här bokens persongalleri. Boken är skickligt uppbyggd genom tidshopp mellan 2016 och 2004 och berättas i jagform (Camillas delar) och i tredje person. Det krävs en duktig författare för att kunna hålla ihop allt detta men i Marwoods trygga händer förs vi mot berättelsens slut…och det är en riktig plottwist!

Gillar man bra spänning så gillar man Alex Marwood. En stark fyra till en av de bästa spänningsböcker jag läst i år.

Köp den här, här eller här!

Annons

2 svar till “Läst: Den Mörkaste Hemligheten av Alex Marwood”

  1. […] om boken har Annikas litteratur- och kulturblogg, Läsa & Lyssna, Maddes bokblogg, Boken är tankens […]

  2. […] Marwood är fantastisk – alla hennes hittills tre böcker är otroligt bra och ändå helt olika varandra. Det som de har gemensamt är att de är väldigt läskiga, fast på olika sätt. Den Mörkaste Hemligheten handlar om mänskliga monster och är riktigt obehaglig. Läs recensionen här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: