Lyssnat på: End of Watch av Stephen King

End of Watch

End of Watch av Stephen King (2016) – ♥♥♥♥
Hodder Stoughton
Inläsare: Will Patton

Fd polisen Bill Hodges driver nu en detektivfirma tillsammans med sin arbetspartner Holly Gibney. En dag ringer hans forna kollega upp och vill ha hjälp med att titta på ett mord-självmordsfall som verkar skumt. Det visar sig att Brady Hartsfield, den sk Mercedes-mördaren verkar vara inblandad – men han sitter med hjärnskador på ett sjukhus utan möjlighet att kommunicera med omvärlden…eller?

Det här är tredje delen i deckarserien om Bill Hodgens, serien som består av Mr Mercedes, Finders Keepers och denna. King behärskar även deckargenren men i den här boken kunde han inte låta bli att ge sig in i det övernaturligas värld igen. Handlingen påminner mycket om Black House, där det också förekommer en skurk som alla tror är satt ur spel (där på ett ålderdomshem, här på en hjärnskadeklinik) men som hittat sätt att ta sig in under huden på folk.
Riktigt spännande och det känns som om trilogin om Bill Hodges fick ett värdigt slut. Kings styrka är beskrivningen av karaktärerna och det är behållningen även här. Historien är driven och underhållande och slutet sorgligt men logiskt. Will Patton läser hemskt bra och hans röst är rätt lik Kings röst när han läser in sina egna böcker.

Mycket bra!! King är kung och får en fyra!

Köp den här, här eller här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: