Läst: Huset av Jens Daniel Burman

Huset

Huset av Jens Daniel Burman (2015) – ♥♥♥
Hoi Förlag

Julen närmar sig och Mårten, Lena och deras dotter Elsa åker till det ensliga huset vid sjön för att äntligen få vara tillsammans. Huset ser inte ut som de lämnande det. I farstun står en stol mitt på golvet och i vapenskåpet saknas ett jaktgevär. Varför har grannarna som vaktar huset inte ställt i ordning efter sig?
Familjen har gått igenom en tung period sedan Lena blivit invalid efter en bilolycka. Hon har fått permission från sjukhuset och behöver sondmatas och medicineras flera gånger per dygn. Det är lång väg till sjukhuset ifall något skulle hända, men trots det ser Mårten fram emot att de ska få vara en tillsammans igen.
På julaftonsnatten knackar det på dörren. En nedkyld och utmattad kvinna söker hjälp. Hon får värme, vila och skydd mot snöstormen som rasar utanför. Men det finns också något annat hon vill ha …

En klassisk skräckberättelse där huvudpersonerna blir fångade i ett hus av vädrets makter och inte kan ta sig därifrån. Motiv och bakgrund skymtar fram mer och mer under berättelsens gång. Den största behållningen har jag av skildringen av Elsa, flickan som är utanför och annorlunda. Slutet är lite öppet för tolkningar vilket är roligt. En trevlig debutroman av Burman och jag är nyfiken på vad han hittar på härnäst.

En trea i betyg.

Köp den här, här eller här!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: