Läst: Dansa Min Docka av M.J Arlidge

Dansa min docka (inbunden)

Dansa Min Docka (The Doll´s House) av M.J Arlidge (2016) – ♥♥♥
Lind & Co (recex)

En ung kvinna vaknar upp i en kall, mörk källare. Hon vet inte hur hon har hamnat där eller vem som är hennes kidnappare.
Inte långt därifrån, på en öde strand, hittas kroppen efter en annan ung kvinna – en kvinna som aldrig anmäldes som saknad eftersom familjen fortsatte att motta sporadiska sms från henne efter försvinnandet. Någon ville få de anhöriga att tro att hon fortfarande levde när hon i själva verket var död.
Fyndet ger kriminalkommissarie Helen Grace kalla kårar. Det är tydligt att hon har med en galning att göra – en mycket störd person som inte bara är intelligent utan även har resurser. Och medan Helen kämpar för att lista ut vad mördaren drivs av börjar hon förstå att tiden håller på att rinna ut för någon som fortfarande lever.

Det här är den tredje boken om Helen Grace och den bästa hittills. Handlingen är (som alltid) ganska makaber men det är nåt med språket som gör att jag inte tycker så mycket om boken som den skulle förtjäna. Detta är nåt som jag tycker alla Arlidges böcker lidit av men det blir bättre och bättre. Och spännande är det ju.

En trea i betyg.

Köp den här, här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: