Läst: En Ljusets Lek av Louise Penny

En ljusets lek

En Ljusets Lek (A Trick of the Light) av Louise Penny (2017) – ♥♥♥♥
Modernista (recex)

»Hjärtan brister«, hade Lillian Dyson omsorgsfullt strukit under i sin bok. »Det finns inga kärleksfulla relationer längre.«
Men nu är Lillian själv död, hittad bland löjtnantshjärtan och liljor i Clara Morrows trädgård i Three Pines, mitt i festligheterna kring Claras soloutställning i Montreal.
Kommissarie Gamache, chef för mordroteln vid Québec-polisen, kallas till byn, där han möts av den samlade konstvärlden – en värld full av nyanser, av ljus och skugga, en värld där ingenting är vad det först ser ut att vara. Inte ens när fakta börjar komma i dagen är Gamache helt säker på om det är sanningen – eller bara en ljusets lek.

Den moderna pusseldeckarens mästarinna har kommit ut med sjunde delen i serien om den sympatiske kommissarie Gamache. Han är fortfarande berörd av händelserna i den förra boken, Begrav Dina Döda, och det är även hans kollega Jean-Guy Beauvoir. Beauvoir har dessutom privata kärleksproblem… Även om krimhistorien är bra så njuter jag mest av persongalleriet och skildringen av dynamiken mellan dem. Clara och hennes man – hur handskas han med sin avundsjuka nu när hon fått sitt genombrott…Olivier som blivit frikänd för mord men som skäms över hur han utnyttjat Eremiten…den fräna vänskapen mellan Beauvoir och Ruth Zardo. Det är skickligt skildrat. Delarna 5-7 hör i mångt och mycket ihop och jag rekommenderar att man läser serien i rätt ordning.

En fyra i betyg.

Köp den här, här eller här!

Lämna en kommentar