Lyssnat på: Små Svarta Lögner av Sharon Bolton

Små svarta lögner (Ljudbok Mp3-CD)

Små Svarta Lögner (Little Black Lies) av Sharon Bolton (2015) – ♥♥♥+
Word Audio Publishing

Catrin och Rachel hade varit bästa vänner sedan barndomen, då de växte upp i ett litet samhälle på de ensliga Falklandsöarna.
Men deras vänskap fick ett fruktansvärt slut när Catrins söner dog medan Rachel passade dem. Tre år senare kämpar Catrin fortfarande med att bli fri från det bittra hat som förgiftar all hennes vakna tid. När ett barn försvinner och öborna förenas i sökandet tvingas de två kvinnorna åter konfrontera sitt förflutna. Även Catrins före detta älskare, Callum, finns med i bilden.
Alla bär de på fasansfulla hemligheter. Och de har ytterligare två saker gemensamt: de sörjer, och ingen av dem litar på någon. Inte ens på sig själva.

Det här en intrikat och raffinerad thriller, skickligt berättat utifrån de tre huvudpersonernas perspektiv och man är alls inte säker på vad som är sanning, lögn eller inbillning. Precis som två andra bra Modernista-böcker denna höst (Belinda Bauers Det Slutna Ögat och Gilly MacMillans Bränd Himmel) handlar denna bok om försvunna barn. Handlingen utspelar sig på Falklandsöarna vilket är exotiskt för mig som inte vet så mycket om den platsen, förutom att de var ockuperade av Argentina på 80-talet. Miljön spelar stor roll för bokens känsla och för handlingen.
Bolton är aldrig dålig men jag tycker att serien om Lacey Flint är ett strå vassare, kanske för att alla tre karaktärernas historier berättas i förstapersonsperspektivet vilket jag har lite svårt för. Karin Mannerström läser in boken bra.

En stark trea i betyg.

Köp den här, här eller här.

2 svar till “Lyssnat på: Små Svarta Lögner av Sharon Bolton”

  1. Fick just hem den här boken, ska bli intressant att läsa hennes bok som inte ingår i serien 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: