Lyssnat på: Det Som Inte Dödar Oss av David Lagercrantz

Det som inte dödar oss (Ljudbok Mp3-CD)

Det Som Inte Dödar Oss av David Lagercrantz (2015) – ♥♥♥♥
Norstedts

Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.
Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.
En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.
Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång.

Jag tänker bara kort säga att jag var kluven till den här boken först eftersom jag hör till dem som inte tycker det är OK att fortsätta på någon annans författarskap. That said, så tycker jag att det här, samt den första boken i Millenniumserien, är de bästa i hela serien. Lagercrantza förvaltar Stieg Larssons arv mycket bra fast med ett något mer modernt och actionfyllt sätt. Det är spännande, välskrivet och bådar gott inför en eventuellt femte del i serien. Mycket bra!

En fyra i betyg. Stefan Sauk läser mycket bra.

Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: