Läst: Skuggpojken av Lucifer

Skuggpojken

Skuggpojken av Lucifer (2013) – ♥♥♥+
Albert Bonniers Förlag (recex)

Sommaren 1970 försvinner en liten pojke från Kristinebergs tunnelbanestation i Stockholm. En främmande kvinna tar honom vid handen och går därifrån, och han är borta. Många år senare försvinner också pojkens bror, Joel Klingberg. Hans fru vänder sig till Dan Katz, makens gamla vän från försvarets tolkskola, ett språkgeni med solkig bakgrund, och ber honom om hjälp. Katz går motvilligt med på att börja leta, och upptäcker snart att det finns fler hemligheter i den mäktiga familjen Klingberg. När någon försöker sätta dit honom för mord blir hans sökande också en kamp för överlevnaden.

Jag gillar att Lucifer vävt in voodookulturen som en del av handlingen, det känns exotiskt tycker jag. Det är ju också varje förälders värsta mardröm att förlora sitt barn och här händer det mer än en gång. Dock hade jag velat att karaktären Eva utvecklats ytterligare eftersom hon agerar så tvärt emot vad den gängse bilden av modern skulle gjort… Fast jag gillar dynamiken mellan henne och hennes vidrige ex-man. Fast efter ett tag förstår man att han reaktioner kanske är förståeliga… Katz är en sympatisk figur. även man jag undrar ifall ett sådant svårt heroinberoende är så lätt att skaka av sig. Det kanske kommer mer om de här sakerna i böckerna längre fram i serien. Det är jag nyfiken på att få läsa om. Orealistiskt men underhållande blir betyget och en stark trea!

Köp den här, här eller här!

2 svar till “Läst: Skuggpojken av Lucifer”

  1. Står på min läs lista.

  2. […] Andra som har skrivit om boken är bland annat Cum libris non solus, Lottens Bokblogg, och dagarna går och Läsa & Lyssna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: