Lyssnat på: The Girl Who Loved Tom Gordon av Stephen King

The Girl Who Loved Tom Gordon (ljudbok)

The Girl Who Loved Tom Gordon av Stephen King (1999) – ♥♥♥
Simon & Schuster

Nioåriga Trisha McFarland skall tillbringa lördagen med sin storebror och sin mamma. När de vandrar i skogen viker hon av från deras stig och hamnar allt djupare in i en vildmark full av faror och fasor. Speciellt när det börjar bli mörkt.
Trisha har bara sitt eget lokalsinne att gå efter, bara sin egen uppfinningsförmåga som skydd mot naturen, bara sitt eget mod som vapen mot den tilltagande skräcken. Till tröst har hon sin Walkman, där hon rattar in basebollaget Boston Red Sox kamper och lyssnar till hur hennes hjälte Tom Gordons avslut räddar hem matcherna. Och när mottagningen börjar bli otydlig tar Trisha till fantasin. Tom Gordon går bredvid henne i skogen – det blir hennes enda chans att klara sig mot fienden, den som bara de slaktade rådjuren och de kullvräkta träden vittnar om.

King är en mästare på att beskriva stämningar och personer så att man lever sig med och nästan tycker att man känner dem. I den här boken har han en ton också som gör att den nio-åriga flickans röst lyser igenom i hela texten. Egentligen händer det inte så mycket, men eftersom det är medryckande skrivet så gör inte det så mycket. Anne Heche läser så att texten lyfts ytterligare. En bra King-bok, som inte hör till de bästa men ändå är helt OK.

En stabil trea i betyg.

Köp den här, här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: