Läst: Doktor Joseph av Andreas Roman

Doktor Joseph

Doktor Joseph av Andreas Roman (2013) – ♥♥♥+
Massolit (recex)

När Joseph får sparken från sitt jobb som arbetsterapeut på Försäkringskassan, blir lämnad av fru och barn och polisanmäld av grannen för allt djävla väsen, får han nog och går ner i sin källare där hans gamla vodoustuga finns bevarad från ungdomsåren.
Han förhäxar sin gamla arbetsplats, sin granne och alla andra han stört sig på, men han välsignar även dem som gjort honom gott. Med detta öppnar han dock en dörr som han stängde för många år sedan. Mörka krafter som letat efter Joseph ända sedan han flydde till Sverige från Haiti får nu upp ett spår och dras mot Stockholm för att göra upp med honom en gång för alla.

Tanken på att det finns en okänd värld bakom den vardagliga vi känner till är frestande och oemotståndlig! Att en trist arbetsterapeut på Försäkringskassan kan vara en mäktig houngan med starka krafter är ju helfestlig. Jag gillar att Roman gjort något exotiskt av något vardagligt. Ändå finns Haiti med som en exotisk kuliss till handlingen. Roligt är också att vodouns gudar är rätt mänskliga, och att deras uppblåsta ego kan användas för att lura dem.Slutet (om man nu ska försöka att inte lämna spoilers) är rättvist och logiskt, och cliffhangern gör att man längtar efter att veta vad som som händer i nästa del i serien om Stockholm vodou. Jag hoppas verkligen att den bisarra Alex är med i den.

En stark trea i betyg till en originell bok!

Köp den här eller här!

4 svar till “Läst: Doktor Joseph av Andreas Roman”

  1. Har också precis läst denna. Den var tillräckligt hyfsad för att väcka nyfikenhet på nästa del i serien.

  2. Denna vill jag verkligen läsa 🙂

  3. Jag skriver upp den på min lista att läsa.

  4. […] som läst: Läsa & Lyssna, Bokföring enligt Monica, Pocketlover, Böckerx3, Lingonhjärta, Swedish Zombie, Skuggornas […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: