Läst: Fadersmord av Carina Bergfeldt

Fadersmord (inbunden)

Fadersmord av Carina Bergfeldt (2012) – ♥♥♥♥
Frank Förlag

anuari 2010. Två fastfrusna fötter sticker upp ur isen på Simsjön i Skövde. De tillhör Elisabeth Hjort, en småbarnsmamma som varit spårlöst försvunnen en tid och nu plötsligt hittats nära sitt hem. Kvinnan tycks vara ihjälslagen och spåren pekar på våld inom äktenskapet.
För Anna Eiler på Skövdepolisen blir det mystiska dödsfallet en obehaglig påminnelse från det förflutna, medan det för de anställda på Västgöta-Nytt innebär ett avbrott i januaristiltjen på redaktionen.
Allmänreportern Julia Almliden och kriminalreportern Ing-Marie Andersson börjar tillsammans att gräva i Elisabeths liv och blir allt mer indragna i den döda kvinnans märkliga historia.
Samtidigt planerar någon i staden att med minutiös noggrannhet genomföra ett mord på den person som gjort hennes liv till ett helvete.

En bok som jag sögs in i, greppet att låta den hämnande dottern tala i jag-röst samtidigt som det inte avslöjas vem hon egentligen är förrän i slutet, är skickligt genomfört och tillför boken spänning genom att det finns flera kvinnor som skulle kunna vara den planerande fadermördaren. Det andra brottet som det skrivs om, mordet på Elisabeth Hjort, är inte lika engagerande och upplösningen på det känns kanske lite hastigt påkommen, men det är raskt och bra berättat. Men det som verkligen engagerar är de fruktansvärda övergrepp som den ”dolda” huvudpersonen utsatts för i sin barndom av en pappa som egentligen inte borde fått bli förälder. Ångesten och skräcken som blivit de misshandlade barnens arvedel känns äkta och ibland känns det som om mord kan vara motiverade…

Jag hade stort nöje av den här boken och kommer att läsa nästa bok om kvinnorna i Skövde med stor nyfikenhet. Nog märks det att Bergfeldt har ett skrivande yrke (journalist), språket flyter skönt över sidorna och det är en njutning för ögonen. Det blir en fyra i betyg till en spännande ny författare på den svenska deckarhimlen. Vi har faktiskt en hög kvalitet på de inhemska författarna tycker jag!

Köp den här eller här!

9 svar till “Läst: Fadersmord av Carina Bergfeldt”

  1. Den står på min läs lista.

  2. Vi har anmärkningsvärt lika (god) smak:-)!!

  3. Roligt att du har märkt det, har tänkt det flera gånger. Kan det bero på att vi är Dalkullor tro?

  4. Har du läst Trogen hustru sökes av Robert Goolrick och Den sista goda människan av A J Kazinski? Jag ger båda böckerna en 5.

  5. Har börjat med boken idag.

  6. Fadersmord får en 5 av mig.

  7. Vem var det?????????????????????????????

  8. Min förra kommentar var på skoj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: