Fredagen är här och bokbloggsjerkan med den! Denna vecka undrar Annikas litteratur- och kulturblogg följande:

Hur viktigt är det med research tycker du? Kan det bli för mycket ibland, stör det dig när författaren inte verkar ha någon aning om vad denne skriver, etc.

Visst är det viktigt med research men för det mesta kan jag ha överseende med om inte alla småsaker stämmer ifall jag sugs in i historien. Jag kan tänka mig att det är jobbigare för t ex poliser eller advokater att läsa deckare där arbetsmetoder beskrivs helt felaktigt.

En författare som jag tycker är duktig på att föra in fakta i sina böcker så att det framstår som insatt men ändå underhållande är Nora Roberts. Hon skriver egentligen samma bok igen och igen men eftersom hon är så skicklig på att byta miljö så är det ändå väldigt intressant. Hon har t ex förlagt handlingen på vingårdar, på auktionshus, som brandutredare, som dyklärare, som vildmarksranger osv. Och miljöerna beskrivs på ett mycket trovärdigt sätt varje gång. Skickligt!

I nattens hetta (häftad)På slaget tolv (e-bok)

10 reaktioner till “Bokbloggsjerka 31 mars – 3 april

  1. Jag kan, tyvärr, bli ganska arg om researchen inte riktigt är där. Men jag kan också ha förståelse för att det är svårt att få allt helt rätt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s