Läst: Av Skuggor Märkt av Marianne Cedervall

Av skuggor märkt

Av SKuggor Märkt av Marianne Cedervall (2015) – ♥♥♥
Lind & Co (recex)

Efter att hennes sjuke man gått bort ser Anki Karlsson fram emot att börja ett nytt liv. Äntligen ska hon ta upp sitt ungdomsintresse, ridningen. Hon lämnar Stockholm, köper två islandshästar och flyttar till den lilla gotländska socknen Mullvalds. Där ska hon rida ut i den vackra naturen och njuta av ett behagligt pensionärsliv.
Men hon hinner knappt packa upp förrän bilden av idyllen spricker. Någon vandaliserar kyrkan och altarduken lämnas blodig. Kort därpå ligger en främmande häst förgiftad i Ankis stall. När dessutom ett likfynd hittas i hennes trädgård kastas misstankarna mot henne. Tillsammans med den pensionerade och till en början inte så välvillige kommissarien Tryggve gör Anki allt för att ta reda på vem det är som stör friden i Mullvalds.

Cedervall har skrivit en spännande deckare i Christies anda, det utspelar sig på landsbygden, kyrkan är en samlande kraft i den lilla orten Mullvalds och det är inte speciellt blodigt. Det är också intressant att det är en deckare som inte utgår från polisens perspektiv vilket är uppfriskande och bidrar till Christie-vibben!!

Även om jag föredrar mörkare spänning så tyckte jag om Cedervalls första bok i en tänkt serie som ska handla om Anki Karlsson. Om du tycker om deckare som är mer mysiga än makabra så tror jag att du gillar den här boken.

En trea i betyg.

Köp den här, här eller här!

3 svar till “Läst: Av Skuggor Märkt av Marianne Cedervall”

  1. Jag gillade Marianne Cedervalls serie om Mirjam och Hervor så det ska bli intressant att läsa hennes nya serie.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: