Läst: Kungamördaren av Hans-Olov Öberg

Kungamördaren (häftad)

Kungamördaren av Hans-Olov Öberg (2015) – ♥♥♥♥
Kalla Kulor Förlag (recex)

Det är bara ett halvår kvar till millennieskiftet. Benny Modigh tar farväl av polishuset i Västerås för att tillträda en ny tjänst på Rikskriminalen i Stockholm, med starkt ökade möjligheter att lösa komplicerade brott. Samtidigt kan han inte släppa tankarna på sitt stora, personliga misslyckande: brottslingen som kom undan.
Elias Fagervik återvänder till Sverige från en brutalt avslutad karriär i New York och tvingas inse att hans dagar som självutnämnt underbarn sedan länge är över. Det är dags att växa upp och ta tag i de stora, viktiga frågorna. Samtidigt kan han inte släppa tankarna på att någon hela tiden bevakar honom.
Ett oväntat möte mellan de två utlöser en rad märkliga händelser i huvudstaden. Allt utvecklas till en surrealistisk katt-och-råtta-lek mellan Benny Modigh, kommissarien som enligt rykten kan se runt hörn och den grandiost laglöse Elias Fagervik: mannen som ingen någonsin kunnat binda vid ett brott.
I centrum för uppgörelsen: den svenska kungafamiljen.

En underhållande berättelse vars stora behållning är beskrivningen av hur Fagervik långsamt men stadigt sjunker in i vansinnet. Det här är nummer tre i den sk Västeråstrilogin men jag tyckte jag hängde med bra trots att jag inte läst de två första böckerna. Det ska jag åtgärda för det här var välskrivet och spännande och jag blir nyfiken på vilken historia som Fagervik och Modigh har eftersom de tampats förr.

Trevlig krim för hängmattan!! En fyra i betyg.

Köp den här, här eller här!

3 svar till “Läst: Kungamördaren av Hans-Olov Öberg”

  1. Så kul att du hängde med trots att du saknar de tidigare romanerna. Det gläder mig mycket, svårt som författare att vara säker på sånt. I mitt huvud har ju alla karaktärer bott i snart åtta år. Faktiskt.

  2. […] om boken har Annika Koldenius, Läsa och Lyssna och Tankar från en samlares […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: