Läst: Vita Spår av Emelie Schepp

Vita spår (inbunden)

Vita Spår av Emelie Schepp (2015) – ♥♥♥+
Wahlström & Widstrand (recex)

Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?
Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.

Emelie Schepp är tillbaka med andra boken om Jana Berzelius. Intrigen är egentligen väldig otrolig i de delar som handlar om de forna barnsoldaterna men det gör inget, jag köper det för det är välskrivet och underhållande. Delarna som handlar om drogmulorna är däremot väldigt trovärdiga och fasansfulla. Schepp har numer förlagskontrakt vilket är välförtjänt. Denna bok är underhållande och rekommenderas.

En stark trea i betyg!

Köp den här, här eller här!

Annons

3 svar till “Läst: Vita Spår av Emelie Schepp”

  1. Tyckte om hennes första bok, så jag ska läsa den här också.

  2. […] Några som bloggat om boken är Johannas deckarhörna, Boklysten, och dagarna går, Maddes bokblogg, Läsa & Lyssna och Bokraden. […]

  3. […] som bloggat om boken är Johannas deckarhörna, Boklysten, och dagarna går, Maddes bokblogg, Läsa & Lyssna och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: