Lyssnat på: Falleri, Fallera, Falleralla av Carin Gerhardsen

Falleri, fallera, falleralla (ljudbok)

Falleri, Fallera, Falleralla av Carin Gerhardsen (2015) – ♥♥♥♥+
Norstedts

Kriminalkommissarie Conny Sjöberg satt i baksätet på en civil polisbil och tänkte att någonting ömtåligt och värdefullt höll på att gå sönder inom honom.
Det blåste kalla människofientliga vindar i landet, och han började förlora hoppet om att själv kunna göra någonting för att styra om dem. Teamet var dessutom helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Och en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt.
Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet.

Vad säger man när man just lyssnat på en av de bästa deckarna 2015 och vet att det är den sista i Hammarbyserien? Serien får ett värdigt slut, inte tu tal om det, och både mordutredningen om barnet och kvinnan, samt Gäddans prekära situation är mycket spännande och engagerande. Jamals dåliga psykiska mående är engagerande och det känns verkligen som om man känner karaktärerna vid det här laget. Slutet sätter en fin punkt för serien, det tycker jag var schysst av Gerhardsen (det värsta som finns är när ens favoritkaraktärer far illa, tänker på stackars Ash Henderson i Stuart MacBrides böcker) men här lämnas man i alla fall med en känsla av hopp. Prosan är som vanligt en fröjd att lyssna på och Stefan Sauk läser mycket bra. Detta borde bli sommarens stora semesterdeckare!! Tack, Conny med flera, för den här tiden!! Hoppas Gerhardsen går vidare mot nya djärva bokintriger!!

En stark fyra i betyg!! Delarna om Gäddan var mina favoriter och mycket spännande!!

Köp den här, här eller här!

Annons

5 svar till “Lyssnat på: Falleri, Fallera, Falleralla av Carin Gerhardsen”

  1. Har också följt Conny Sjöberg och de andra. Så sista boken är ju ett måste att läsa.

  2. Skönt att veta att serien får ett bra avslut 🙂

  3. […] 2. Falleri Fallera Falleralla av Carin Gerhardsen […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: