RIP James Herbert 1943-2013

 

En av de stora skräckförfattarna är död. James Herbert, född 1943 och död den 20 mars 2013, började sin författarkarriär 1974. Debuten hette The Rats, den fick tre efterföljare och handlar om muterade jätteråttor! Senare började han skriva mer klassiska övernaturliga skräckböcker. Serien om David Ash (Haunted, The Ghosts of Sleath och Ash) är fantastiskt bra och otroligt spännande! inte för intet kallas han Storbritanniens Stephen King!

Märkligt nog har aldrig James Herbert slagit igenom i Sverige men han är mycket framgångsrik och har sålt 54 miljoner böcker runt om i världen och blivit utnämnd till the Grand Master of Horror av the World of Horror Convention. Dessutom har han fått Order of the British Empire, vilket brittiska medborgare som har gjort något speciellt för Storbritannien.

Jag har läst fyra av James Herberts böcker, förutom serien om Ash har jag även läst The Magic Cottage. Alla har varit bra och jag ska hedra mästarens minne genom att läsa fler! RIP Grand Master of Horror! You will be sorely missed!

Haunted (e-bok) The Ghosts of Sleath (häftad) Ash (häftad)

Annons

5 svar till “RIP James Herbert 1943-2013”

  1. Jag läste ett par böcker av Herbert på 80-talet någon gång och älskade dem. Av någon underlig anledning blev det inte fler.

  2. Finns hans böcker bara på engelska?

    • Den första boken om Ash finns på svenska, Haunted, tror den heter Ondskans hus eller nåt…men den är säkert utsåld på förlaget. Jag lånade den på bibblan. Sen finns the magic cottage på svenska också…tror den heter Det magiska huset eller så, men det är nog lika där, utsålt. Herbert verkar inte alls ha slagit i Sverige och det är svårt att förstå varför. Lättläst och mycket spännande och välskrivet! Och inte alls svårt att läsa på engelska.

  3. […] också handlar om råttorna. James Herbert är en av mina favoritskräckförfattare. Här kan du läsa lite mer om honom. Han dog tyvärr 2013 men det finns rätt många godbitar i hans fatabur, jag gillar speciellt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: