Lyssnat på: Det Sista Livet av Peter Mohlin/Peter Nyström

Det sista livet (inbunden)

Det Sista Livet av Mohlin/Nyström (2020) – ♥♥♥+
Norstedts

Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas.

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet. Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter.

Mohlin/Nyström debuterar med en spännande historia om en fd FBI-agent som får skyddad identitet efter ett uppdrag. Han bestämmer sig för att hans nya identitet blir en polis i barndomsstaden Karlstad och han flyttar hem för att ta upp kontakten med sin mamma och lillebror men hamnar i en besvärlig utredning där en av de fiiinaste familjerna i staden ingår. Det bästa med den här boken är författarnas skildring av skillnaden mellan Johns vardag i USA och den nygamla omgivning dit han flyttar – storstad mot småstad, tuffa FBI-metoder mot snäll svensk förhörsteknik…och (det roligaste) – en FBI-agent som plötsligt introduceras för hur han ska sköta köksveckan på bästa sätt! Det är välskrivet och spännande och med tanke på cliffhangern vi bjuds på i slutet så hoppas jag på en uppföljare snart!

En stark trea i betyg!

Köp den här, här eller här.

Lämna en kommentar