Lyssnat på: Cold Case-Försvunnen av Tina Frennstedt

Cold Case-Försvunnen av Tina Frennstedt (2019) – ♡♡♡♡

Forum Förlag
En 19-årig kvinna försvinner en sommarnatt på Österlen. Fallet blir aldrig uppklarat. Sexton år senare härjar en dansk serievåldtäktsman i Malmö. Till en början famlar polisen i mörkret, men ett DNA-spår gör att man kan dra kopplingar till det gamla försvinnandet.
Tess Hjalmarsson, kriminalinspektör och chef för Skånes cold case-grupp, tar sig an fallet. Hon brinner för att utreda gamla fall och att slutligen kunna ge anhöriga svar på vad som egentligen hände.
Parallellt kämpar Tess med sitt ganska misslyckade privatliv och en barnlängtan som ser ut att gå i kras efter att flickvännen har lämnat henne.

I dagens massiva utbud av krim är det inte lätt att hänga med och plocka russinen ur kakan. Tina Frennstedt vann pris för årets debut på Crimetime 2019 och så fick jag reda på att den fanns och att den uppenbarligen var bra! Och Tina är en värdig vinnare! Det är spännande och de personliga historierna runt huvudkaraktärna är medryckande och trovärdiga. Det här är första delen i en serie om Cold Cases och nu när jag vet om att Tina finns så ska jag hålla ett hököga efter uppföljaren! Mycket bra!

En fyra i betyg!

Köp den här, här eller här!

Ett svar to “Lyssnat på: Cold Case-Försvunnen av Tina Frennstedt”

  1. […] som bloggat om boken: Bokstunder | Johannas Deckarhörna | Zellys Bokhylla | Läsa & Lyssna | […]

Lämna en kommentar