Läst: Blommor Över Helvetet av Ilaria Tuti

Blommor Över Helvetet (Fiori sopra l’inferno) av Ilana Tuti – ♡♡♡♡

Bazar Förlag (recex)
I en liten by omgiven av uråldrig skog och de majestätiska italienska alperna hittas en man naken med ögonen utrivna. Det är det första i en serie av kusliga mord.
Kriminalkommissarie och profilerare Teresa Battaglia ombeds leda mordutredningen. Battaglia är dryga 60 år och hårdhudad efter många års kamp för respekt och rang i den mansdominerade italienska poliskåren. Hon inser snart att en grupp åttaåriga barn verkar stå i centrum för mördarens intresse och när mystiska symboler börjar dyka upp kring deras hem dröjer det inte länge förrän ett av dem försvinner. När Teresa intensifierar utredningen börjar lager på lager av hemligheter, som länge dolts i skogen, komma fram i all sin ohygglighet.
Men Teresa kämpar samtidigt mot en annan fiende – sitt eget intellekt. Hennes främsta vapen har alltid varit den knivskarpa hjärnan, men hälsan har hon sedan länge negligerat och illavarslande symptom börjar dyka upp. Till råga på allt har hon blivit tilldelad en ny assistent, inspektör Massimo Marini, vars lojalitet hon tvivlar på.
Allt medan Teresa börjar komma sanningen på spåren tvingas hon inse att jakten på mördaren också blivit en annan kamp mot klockan och den fasansfulla insikten att hennes kropp kan komma att svika henne innan fallet är löst.

Det här är Tutis deckardebut och den är riktigt bra, välskriven och läskig. Det är inte ofta man läser om italienska polisen så det tillför ytterligare till läsupplevelsen. Teresa är en annorlunda hjältinna och man anar genom schabblet med den unge Massimo att framtida böcker kommer att vara om detta radarpar!

Handlingen har sina rötter i andra världskrigets hemskheter och italienarna har fortfarande djupa sår efter kriget. Skildringen av hur alla i en liten by agerar sinsemellan är bra skildrad och en förutsättning för att mörka hemligheter aldrig får tillfälle att redas ut.

Det här en mycket bra debut och jag ser fram emot att läsa mer om Teresa!

En fyra i betyg!

Köp den här, här eller här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: