Lyssnat på: De Öde Fälten av Elly Griffiths

De öde fälten (inbunden)

De Öde Fälten (The Ghost Fields) av Elly Griffiths (2015) – ♥♥♥+
Forum Bokförlag

Det är värmebölja i Norfolk när en grävskopa på en byggarbetsplats stöter på något hårt i marken: ett flygplansvrak från andra världskriget – med piloten kvar vid spakarna. Ruth Galloway inser dock snart att kvarlevorna rimligen inte kan vara så gamla. DNA-tester visar att mannen är Fred Blackstock som rapporterats saknad till havs. Polisen, med Harry Nelson i spetsen, kopplas in och utredningen fortsätter.
Strax intill byggarbetsplatsen driver nu den anrika familjen Blackstock en grisfarm. En mystisk man ses smyga omkring på området varefter en rad obehagliga incidenter sker. Och när kvarlevorna av ytterligare en kropp hittas ställs saker och ting på sin spets. Vad är det som pågår på släktens ägor? Och hur ska man egentligen tolka de anhörigas reaktion?

Griffiths böcker om Ruth Galloway en en lagom blodig, mysig blandning av deckare och tv-serien CSI! Men hur bra deckarhistorien än är så är det spelet mellan bokseriens karaktärer man bryr sig om. Ruth och Nelson som går runt varandra som katten runt het gröt, Kaba och Judy…och denna bok bjuder på ett nytt (otippat) par. Välskrivet och bra, liksom de tidigare sex böckerna. Läs gärna hela serien från början!

Bra men lättglömt. En stark trea i betyg.

Köp den här, här eller här!

Lämna en kommentar