Lyssnat på: Skymningsflickan av Katarina Wennstam

Skymningsflickan (ljudbok)

Skymningsflickan av Katarina Wennstam (2015) – ♥♥♥♥
Bonnier Audio

Vad har hänt med flickan som kommissarie Charlotta Lugn träffar på i skymningen? Hon som skriker nätterna igenom, hon som skär sig och inte verkar vilja leva. Vem tror på den som ljuger ibland? Vem tror på Molly?
Charlotta Lugn, som går hemma sjukskriven, och advokat Shirin Sundin gör det. De bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Molly. Det är dags för flickan att få upprättelse.
Samtidigt är det någon som riktar hot mot en gymnasieskola. Allvarliga, dödliga hot. Mardrömmen om en massaker i en svensk skola skulle kunna bli verklighet.
Kort därefter hittas en elev mördad på skolans toalett. Jakten på gärningsmannen leder polisen åt flera håll och ett av spåren tycks peka tillbaka på Molly, och hennes döda väninna Miranda.

Katarina Wennstam skriver medryckande och spännande böcker om angelägna samhällsproblem, gärna om kvinnors utsatthet, och i den här boken behandlas groomande pedofiler som utnyttjar unga flickor, vars trovärdighet är mindre än de etablerade männen så ingen tror dem om de berättar vad de utsätts för. Det är präktigt beklämmande… Som extra sten på bördan utsätts flickorna för mobbing och terror genom sociala media och det är verkligen något som är aktuellt med fall i verkligheten där flickor tagit livet av sig i rädsla för att privata bilder ska läggas ut på nätet. Mycket otäckt. Personteckningarna och språket är som vanligt njutbara, och även om rättvisa skipas på sätt och vis blir man kvar med en dålig smak i munnen vid tanke på vad rättssystemet anser är rimliga straff.  Boken är mycket bra inläst av Alexandra Rapaport. Wennstam är en av de bästa deckarförfattarna i Sverige just nu!

En fyra i betyg.

Köp den här, här eller här!

Ett svar to “Lyssnat på: Skymningsflickan av Katarina Wennstam”

  1. […] Bloggat om boken har Johannas deckarhörna, och dagarna går och Läsa och Lyssna […]

Lämna en kommentar