Läst: Havrefarsan av Leffe Delo

9789187049859_200_havrefarsan_haftad

Havrefarsan av Leffe Delo (2015) – ♥♥♥♥
Bullet Point Publishing (recex)

En pappa som undrar vad som hände. En upprorisk tonårsdotter som älskar hästar. Det kan bara gå åt helvete. En bok om hästar och kärlek, om samarbete och motarbete. Med humor och allvar ger Leffe Delo farsor och morsor handfasta råd på vägen. Leffe Delos öppenhjärtiga och självutlämnande skildring av relationen med den hästintresserade tonårsdottern varvas med andra inte sällan självbiografiska historier om föräldraskapets alla utmaningar. Han blandar originella anekdoter om högt och lågt med en blixtrande självironi och en observationsförmåga som är få förunnad.

Jag blev berörd av den här boken. Jag är väl insatt i världar där det finns missbruk och där föräldrar inte tar det ansvar de borde. Även om uttrycken är snitsiga och välformulerade så märks det i boken att skratten fastnar i halsen och hur pappan kämpar för att inte fastna i raden av dåliga föräldrar/morföräldrar/farföräldrar. Jag blir också rörd av beskrivningen av hur han träffar kärleken, plötsligt och drabbande. En fin bit vardagsrealism skriven på ett vackert språk och som ger hopp i slutändan!

En fyra i betyg. Jag tillhör nog målgruppen och berördes mycket av beskrivningen av hur man som förälder vill hjälpa men kanske inte alltid vet hur.

Köp den här, här eller här!

Annons

2 svar till “Läst: Havrefarsan av Leffe Delo”

  1. Tack för fin recension!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: