Läst: Polis av Jo Nesbø

Polis (inbunden)

Polis (Politi) av Jo Nesbø (2013) – ♥♥♥♥
Piratförlaget (recex)

När en Oslopolis hittas mördad vid samma datum och på samma plats där han många år tidigare utrett ett mord kan det knappast betraktas som en slump. Och när samma sak drabbar två andra poliser inom loppet av några månader är mönstret lika tydligt som skrämmande. Inget av de gamla brotten blev någonsin uppklarat. En brutal mördare med bestialiska metoder går lös.  Polisen står helt utan spår och, vad värre är, de saknar sin allra bästa utredare.
Samtidigt ligger en svårt skadad man i koma på sjukhuset. Ingen får veta hans namn. Inte ens de vaktande poliserna får komma patienten nära.

När jag läst färdigt den förra boken om Harry Hole, Gengångare, var jag ganska gramse på den gode Nesbø…att ta livet av en av de bästa karaktärerna inom deckargenren – så fräckt!! Allt slutade i moll och man blev rätt ledsen… Men ryktet om Harrys död var överdrivet – han överlevde och nu är han här igen, thank god! Handlingen i denna bok är mycket rå och blodig, någon mördar poliser på rätt slaskiga sätt, och resten av poliskåren, ledda av sociopaten Mikael Bellman, står handfallna! Mycket av handlingen i denna bok är lite ”smoke and mirrors”, inget är vad man trodde det var och det är rasande skickligt skrivet av Nesbø. Men därför kan man heller inte säga så mycket om handlingen utan att ”spoila” den… Jag nöjer mig med att konstatera att det är en mycket bra deckare, även om jag håller både Pansarhjärta och Gengångare liiite högre, och att slutet är bra också…både Harrys slut och cliff hangern!

Det blir en stark fyra! Hoppas Nesbø redan är i färd att skriva nästa bok om Harry!

Köp den här eller här!

llman

3 svar to “Läst: Polis av Jo Nesbø”

  1. Egentligen kan man nästan inte säga mer än just rasande spännande utan att ”spoila” 😉

  2. […] Precis när vi läst Gengångare och trodde att Harry Hole, den sorgsne alkoholiserade polisen med ett hjärta av guld och ett rättspatos stort som en blåval, dött så ville man mest ge Jo Nesbö en smäll…hur kunde han göra så?! Ta livet av Harry!? Men sen kom Polis, och det visade sig att Harry var segare än vi kunnat tro. Inte nog med att Polis är spännande och välskriven, det känns som om stackars Harry får lite upprättelse och lycka också. Bra det!! Här kan du läsa recensionen!! […]

Lämna en kommentar