Läst: Uppgörelsen av Buthler/Öhrlund

Uppgörelsen (inbunden)

Uppgörelsen av Dan Buthler och Dag Öhrlund (2013) – ♥♥♥
Massolit Förlag (recex)

På ytan är Christopher Silfverbielke en charmerande och världsvan affärsman, men bakom masken är han en känslokall psykopat och seriemördare. Efter att ha hållit sig gömd utomlands är nu Silfverbielke tillbaka i Sverige. På själva julafton har han involverat kriminalkommissarie Jacob Colts egen familj i sina ondskefulla handlingar, och nu planerar mördaren sin hämnd på en enslig gård i mörkaste Småland.
Det är upplagt för en sista desperat kraftmätning mellan de två ärkefienderna, en sammandrabbning som hotar att få ödesdigra konsekvenser inte bara för de två männen själva utan för ett stort antal människor i deras omgivning – mer eller mindre oskyldiga.

När man läser böckerna om Silfverbielke och hans i princip vettlösa dåd så ska man nog göra det som när man läser en saga…som att läsa en underhållande berättelse som egentligen inte har så mycket verklighetsförankring. För det går inte att vara såhär ondskefull och samtidigt komma undan med precis allt. Men – om man lägger bort det här med logiken så är dessa böcker fantastiskt underhållande och trots att Silfverbielke är en psykopat är han charmig på något vis ändå.

Jag trodde detta skulle bli den sista boken med den charmige psykopaten som huvudfigur men efter att ha läst ut boken är jag inte så säker längre… Det finns dessutom andra trådar att nysta i, Silfverbielkes syster till exempel… Mer törs jag inte säga pga spoilerrisk!

Det blir en trea i betyg. Roande, blodigt och överdrivet!

Köp den här eller här!

4 svar to “Läst: Uppgörelsen av Buthler/Öhrlund”

  1. Åh, älskar Silfverbielke! Ha ha… knäppt att de kan få till en så vriden psykopat som man bara måste gilla ändå 😉
    Vill lyssna på den här eftersom Stefan Sauk läser den! Längtar tills jag får tag på den!!

  2. Åh denna tror jag är bra!

Lämna en kommentar