Jag är en 47-årig bokslukare, med en faiblesse för det mörka, blodiga och skräckinjagande. När jag inte läser så lyssnar jag på ljudböcker. Jag tycker det ska bli så roligt att dela mina åsikter och synpunkter på det absolut bästa jag vet – böcker! Tonvikten kommer att ligga på deckare, skräckböcker och psykologiska thrillers, och eventuellt filmrecensioner på filmer baserade på böcker i genren!

Eftersom jag inte bara läser och lyssnar, utan skriver också så kommer jag att ge tips, synpunkter och inblickar i mina försök att få mina böcker utgivna…när boken är skriven är bara en liten del av arbetet gjort för att den ska bli en ”riktig” bok har jag blivit varse.

36 reaktioner till “Om mig!

 1. Några tips på bra böcker enligt mig (Majsan).
  Den misstänkta av Michael Robotham, Shadow man av Cody Mc Fadyen. Christine Falls av Benjamin Black. Fågelmannen och Trädens Tystnad av MO Hayder. Paranoia av Joseph Finder. De hängdas evangelium av Robert Karjel. Böckerna av John Harvey. Rollspel av David Baldacci. Historikern av Elizabeth Kostova. Henrys bok av Barbara Vine. Böckerna av Rennie Airth. Söndagsmannen av Thomas Kanger. Onda män av John Connolly. Genväg till döden av Robin Cook. Böckerna av Simon Beckett. Du kanske har läst några av dessa glömde att titta i kat. Lyssna och Läst.
  Vill du ha mer tips?

   1. Nja, det gjorde ju det snygga omslaget och fixade allt med tryckning och spridning till bibliotek etc. Men själva reklamen har jag fått göra allt själv. Så inför nästa bok ska jag söka mig vidare.

   2. Ja, jag hoppas det. Det förlag jag har nu är ett litet förslag med små resurser och därför har de inte mer kapacitet. Tyvärr.

 2. KOllade med dem, de sa att de infört att nya författare de ger ut måste betala 4999 kr för att bekosta sättningskostnaden av boken..resten bekostar de. Fick du göra det? Tänkte bara höra så det inte är nåt bluff och båg…

 3. Hej igen! Mitt förlag har tyvärr inte resurser nog att skicka recensionsex, men om du mejlar mig så kan jag skicka inlagan, så får du hela boken på pdf.

 4. Hej, jag kollade lite på din blogg och undrar om du är intresserad av att recensera min bok – Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Är du intresserad av att recensera Ambassadören så har jag den tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av dig/Med vänlig hälsning Björn

 5. Hej!

  Jag undrar om det här kan vara intressant för dig att recensera? Om svaret är ”ja” är det bara mejla jonny(@)epokforlag.se adressuppgifter samt ange om du föredrar tryckt bok eller e-bok.

  Den 8 september publicerar Epok förlag Christian Johanssons nervkittlande skräckthriller ”Parasitus”, en roman som redan fått bland annat följande omdömen av etablerade författare:

  “Parasitus kröp in under huden på mig och vägrade släppa taget.”
  – Åsa Schwarz (Nefilim, En död ängel)

  “… en tät och stämningsfull historia, kuslig och med en stark närvaro av det övernaturliga …”
  – Ingrid Elfberg (Gud som haver, Tills döden skiljer oss åt)

  Länk till pressrelease:

  Klicka för att komma åt 2014-08-08-Parasitus.pdf

  🙂

 6. Hej!

  You had at Jonathan Kellerman, skulle man kunna säga. Om vi sen plussar på med Ruth Rendell och Stephen King så inser jag att vi har samma boksmak.

  Är du intresserad av att recensera min miljöthriller ”Ur jord är de komna”? En kortroman som enbart finns som e-bok och ljudbok för att följa miljötänkandet. Mejla mig om du är intresserad så ska jag be ljudboksbolaget mejla den till dig (den finns på Storytel): lotta(snabela)tooltip.se.

  Här kan du läsa mer om den: http://lottamodin.se/2015/12/ljudboken-ur-jord-ar-de-komna/

  Ha det bra,
  Lotta

 7. Hej! En mycket bra blogg du har, tack. Kul också att du gillar skräck och lite mörkare berättelser.

  Jag misstänker att din att-läsa-hög strävar mot tacknocken men vill ändå fråga om du kanske vore intresserad av att läsa min skräckroman, Natten jag dog? Det är en blandning av historisk roman och skräck, och trots titeln nämner jag inte ordet vampyr en enda gång. Det är nya monster som gäller (även om det finns vissa historiska likheter). Mejla mig i så fall gärna, så löper jag till brevlådan med ett recensionsex. Mer info om mig och mitt skrivande finner du på min hemsida.

  Om inte annat fortsätter jag med intresse att läsa din blogg.

  Vänligen
  Peter

  1. Jag är ju själv en aspirerande författare och vi måste hålla ihop och hjälpa varann i mediabruset. Jag läser gärna din bok!! Helen Lindholm Daggkpstigen 1b 77460 Avesta!!
   Tack för förtroendet!!

 8. Hej. Undrade om du kanske var intresserad av att recensera några av våra böcker på Apart Förlag. Kolla vår hemsida och skicka mig ett mail så löser vi resten då 🙂
  Lisa

 9. Hej Helen. Jättekul att läsa din recension av Natten jag dog. Jag blir lika glad varje gång någon gillar det jag skriver, men kanske särskilt när det handlar om äkta bokslukare som du 🙂

  Anledningen till att boken flugit under mångas radar är att den olyckligtvis streckkodmärktes och distribuerades till landets bokhandlare som ”deckare.” Den hamnade därför i deckarhyllan och flera Akademibokhandlare använde den dessutom som skyltexemplar (på piedestal flankerad av levande ljus – mycket fint) som butikens ”bästa påskkrim-tips.” Det gick inget vidare kan jag säga, så de flesta returnerades till förlaget. Fullt fårståeligt, någon deckare är den ju inte. Därför är jag extra tacksam för omdömen från dig och andra duktiga bokbloggare, som vet vilken sorts bok det är 😉

  Ha det fint i hängmattan.
  Vänligen
  Peter

 10. Hej!
  Är du intresserad av att recensera min romanserie om Sveriges tidiga historia? Fimbulvinter – Trälarnas uppror – Slaget på Vänerns is. Skicka i så fall ett mail till kontakt@qrumelur.se så skickar jag dig recensionsex.
  mvh
  Niclas Malmberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s