Helgfrågan v 41

Mias Bokhörna startar helgen redan idag genom följande helgfråga:

Jag känner att jag måste bli bättre på att ge min bokblogg reklam genom Instagram och även lägga recensioner där.
Hur tänker du?
Jag lägger ut länkar till mina blogginlägg på mitt Instagram (@lasaochlyssna) och taggar gärna de inläggen handlar om. Det är jätteroligt när man på så sätt får kontakt med författarna. Genom Instagram fick jag t ex kontakt med Michelle Adams, som skrivit finfina Min Syster (recension här), och på det sättet fick jag tillfälle att fråga henne några frågor (miniintervju här).
Min syster
Bra boktips eller annat skoj kan man ju också reposta. Så Instagram är ett bra komplement till bloggen tycker jag!
Bonusfrågan lyder: Har du nåt mysigt hösttips?
Tips 1: Ut med dig i skogen och plocka svamp. Ta med gott fika för kaffe med bröd smakar aldrig så gott som i skogen. Och kantareller är bland det godaste som finns.
Tips 2: Om du har en öppen spis – se till att det finns en skön fåtölj framför den, koka en kopp gott te (jag har hittat ett te med kardemummasmak), plocka fram en bra bok och en pläd som du lägger över benen, jaga rätt på en av katterna och lägg den i knäet (lättare sagt än gjort om de inte kommer själva), gona dig i värmen och sjunk in i historien. Så ska jag fira helgen och boken ifråga blir Hantverkaren av Sharon Bolton!
Hantverkaren
Trevlig höst på er och kom ihåg att det snart är älgjakt…då ska man nog undvika skogen, i alla fall de första dagarna.
Annonser

Helgfrågan v 16

Denna vecka undrar Mias Bokhörna följande:

Följer du en eller flera författare på facebook och/eller Instagram? I så fall vilka och varför?

Jag följer Camilla Läckberg på Instagram, men det beror mer på att jag gillar henne som person än för att följa henne för böckernas skull (även om jag gillar dem mycket). Jag var på bokeventet Books and Dreams när hon och Denise Rudberg pratade, och hon verkar vara en skön person, utan divalater trots sina framgångar. Inte för ”fin” för att kånka boklådor eller stå på Ica Maxi för att signera. Hon är ett föredöme!

Bildresultat för camilla läckberg häxan

På Facebook gillar jag ett antal författarsidor men läser inte speciellt aktivt. Rekommenderar dock Stephen Kings sida där han skriver rätt roligt om sin hund Molly, aka the thing of evil!!

https://www.facebook.com/OfficialStephenKing/?fref=ts

Via Författarsällskapet och Författare på Facebook har jag lärt känna en hel del skrivande människor, både utgivna och berömda och de som (ännu) inte publicerats. Det är verkligen guld värt! Underbara forum att peppas av och fråga i! De är slutna så man måste ansöka om medlemskap.

Sen har jag en egen författarsida som jag blir glad om ni gillar!!

https://www.facebook.com/helenlindholmsbocker/?ref=aymt_homepage_panel

Och på insta heter jag @lasaochlyssna