Läst: Älgkronan av Aline Lilja Gladh

Älgkronan av Anine Lilja Gladh (2022, Modernista) – ♡♡♡

Skotten från höstjakten viner i skogen. I sina gevärssikten ser två jägare att ett vildsvin äter på något. Det visar sig vara en människokropp – söndertrasad till oigenkännlighet.
Polisens utredning stagnerar när kommissarie Linus Karlberg är med om en allvarlig olycka. Och hans syster, konstnären Lo Karlberg, som redan tampas med en gnagande känsla av att något är fel, tappar fotfästet i tillvaron. Hon dras till Äppelgården, en fristad för unga kvinnor som hamnat på glid.
Samtidigt behöver gängpresidenten Conny och jägaren Eje gå till botten med sin gemensamma familjehistoria, både för att förstå sig själva och för att kunna närma sig mördaren och dennes motiv.

I fjärde delen av Örbyhus fortsätter vi att följa Lo och människorna runt henne. Hon är nu tillsammans med en tämligen labil man och delarna som handlar om deras relation tycker jag är det bästa med boken. Lo hittar likasinnade i kollektivet Äppelgården och det är där krimhistorien tar avstamp. Den är tämligen osannolik men jag tycker om författarens skildring av småstads- och landsbygdslivet.

En läsvärd bok för er som följer Örbyhusserien och som gillar landsbygdskrim! En trea i betyg!

Annons

Ett svar till “Läst: Älgkronan av Aline Lilja Gladh”

  1. Jag följer Örbyhusserien.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: