Lyssnat på: Polcirkeln av Liza Marklund

Polcirkeln av Liza Marklund (2021, Piratförlaget) – ♡♡♡+

Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980. Fyrtio år senare hittas hon, mördad. Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande. Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick.

Jag har inte läst så många Marklundböcker, inte med flit utan det har bara inte blivit av. Jag föredrar Polcirkeln framför deckarserien som är förlagd I Stockholm! Jag har nu på kort tid läst två bra böcker som utspelar sig I norrländsk glesbygd där händelser från förr kommer tillbaka och där miljöbeskrivningarna är top notch (den andra är Sly). I båda fallen tycker jag mest om beskrivningen av huvudpersonerna och dynamiken mellan dem och deras omgivningen. Krimstoryn får spela andrafiolen men det är inte en dålig sak.

Jag hoppas att Marklund fortsätter att skriva sådana här böcker, förlagda på sådana här platser. En stark trea till en välskriven bok!

2 svar till “Lyssnat på: Polcirkeln av Liza Marklund”

  1. Ska läsa!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: