Läst: Serien om Agent Pendergast av Preston/Child

Jag har varit sjukskriven i flera veckor pga influensa som tagit om och varit allmänt seg. On the flip side har jag kollat igenom Storytels e-boksutbud och plöjt alla böcker de har om agent Pendergast, en ovanlig FBI-agent som hamnar i minst sagt ovanliga situationer. Böckerna är inte riktigt supernatural crime men nästan… Serien är skriven av Lincoln Child och Douglas Preston.

1

Serien omfattar 19 böcker, jag har inte läst riktigt alla (det saknas några i mitten av utgivningen hos Storytel). Böckerna handlar om agent Pendergast, en välbärgad man från New Orleans som arbetar för FBI. Under böckernas gång samlar han på sig ett antal medarbetare, särskilt väl arbetar han med New York-snuten Vincent D´Agosta och med sin skyddsling Constance Greene (vars egen historia är mycket besynnerlig). Antagonisterna är så pass märkliga som t ex nåt slags demon, hybris-miljardärer, galna grevar, grottlevande missfoster och militära hemliga sällskap. Böckerna är vansinnigt underhållande och välskrivna (och även totalt o-trovärdiga men det gör ingenting alls). Första boken, Relic, finns även som film men utan Pendergast – det är D´Agosta som är hjälten. Min favorit är Still Life With Crows som utspelar sig i en liten byhåla ute i någon öken i södern. Skildringen är småstadslivet är spot on och skillnaden mellan den förfinade Pendergast och lokalbefolkningen tillför en hel del till historien.

Lincoln Child's pictureDouglas J Preston's picture

Båda författarna har skrivit många fler böcker, både tillsammans (med andra huvudpersoner än Pendergast) och var för sig och när jag får tid ska jag kolla upp det!

Så – gillar du rafflande historier med en liten hint av övernaturligt, kolla in serien om Agent Pendergast!

Lämna en kommentar