Rått, blodigt och skrämmande – Nick Cutter!

Jag upptäckte Nick Cutter via en blurb av Stephen King på Cutters debut The Troop:

‘THE TROOP scared the hell out of me, and I couldn’t put it down. Not for the faint-hearted’ Stephen King,

The Troop

Visst blir man sugen? Och The Troop levererade – riktigt otäck body horror som fick mig att kasta mig över Cutters andra böcker.

The Deep är vansinnigt läskig och ska man beskriva den i termer som en skräcknörd kan förstå så är det såhär: Event Horizon fast i en forskningsstation på havets botten istället för i rymden. Mardrömmar kommer till liv i den klaustrofobiska miljön tusentals meter under havsytan. Här blurbar självaste Clive Barker – ”Utterly terrifying”!

The Deep

Sen byter Cutter miljö och förlägger The Acolyte i ett slags dystopiskt USA där religionen blivit lag. Massor av roliga fakta kryddar texten, t ex att det bara finns ett sorts rödvin som är döpt till något religiöst och att alla samlas i sportarenorna för att be. Annorlunda och underhållande. Inte lika skräckigt som de förstnämnda dock.

The Acolyte

Fanatisk religion återkommer i Little Heaven – något ondskefullt livnär sig på en kristen sekt som bosatt sig mitt i skogen för att bilda ett utopiskt samhälle under ledning av en pastor Jim Jones-liknande pastor. Slutet är ganska förskräckligt och här är det åter riktigt präktig body horror. Love it!

Little Heaven

Nick Cutter är egentligen en pseudonym för författaren Craig Davidson. Han skriver under ännu en pseudonym, Patrick Lestewska. Jag uppfattar det som att var och en av Craigs författarpersonas skriver i sina egna genres och Cutter är alltså skräck-personan.  Cutter är från Canada och bor i Iowa City.

Jag rekommenderar Cutter för er som inte är kräsmagade – till och med jag (som läst och sett väldigt mycket skräck) blir lite illamående ibland. Men det är riktigt, riktigt bra!

Craig Davidson at the Eden Mills Writers' Festival in 2015

Han ser snäll ut men i det där huvudet pågår mycket läskigt… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: