Läst: Sveket och Lögnen av Linwood Barclay

Sveket (pocket)Lögnen (inbunden)

Sveket och Lögnen av Linwood Barclay (2018 och 2019) – ♥♥♥♥♥
LB Förlag (recex)

Sveket:
David Harwood är journalist och lever med sin nioårige son i Boston. Hans fru dog för ett par år sedan och när David förlorar jobbet ser han ingen annan utväg än att återvända till sitt föräldrahem i Promise Falls.
En dag åker han hem till sin kusin Marla och blir förvånad över att hon har ett litet barn hos sig. Ett barn som Marla säger att en ängel lämnat hos henne. När David samma dag får höra att en ung kvinna hittats mördad i sitt hem och att hennes lilla barn saknas får han onda aningar. Samtidigt börjar andra underliga saker hända på orten.

Lögnen:
Den gigantiska skärmen på en drive-in-biograf kollapsar och fyra personer omkommer. När dottern till ett av offrena kontaktar privatdetektiven Cal Weaver för att utreda ett inbrott i hennes pappas hus hittar Cal ett dolt rum i huset. Ett rum där det otvivelaktigt har pågått mörka hemligheter. Men vad var det egentligen tjuvarna var ute efter?
Under tiden arbetar kommissarie Barry Duckworth med två tidigare mordfall som han tror är sammanlänkade eftersom offren har likartade, distinkta sår.
När ytterligare ett mord inträffar korsas Cals och Barrys vägar då de båda envetet driver sina utredningar vidare. Men frågan är om de kan leva med de sanningar och lögner som de kommer att upptäcka?

Jag sträckläste de första delarna i serien om Promise Falls (vilket först var tänkt att bli en trilogi men nu består av 4 böcker…vilket jag inte alls har något emot!). Ibland hittar man en bok som passar ens smak som hand i handske och det här var en sådan gång – jag ÄLSKAR sådana här böcker, historier som handlar om allt möjligt mörkt och skumt som pågår under det välordnade samhällets yta. I Promise Falls finns allt från märkliga sexgalningar till otäcka barntjuvar, och över allt svävar skuggan av en slags grå eminens som drar i alla invånares marionettsnören och som är besatt av nummer 23. Ja, ni hör ju!! I båda böckerna förekommer ungefär samma persongalleri fast ur olika personers synvinklar. Den mest återkommande är kommissarie Barry Duckworth, en sympatisk man som kommer den läskige 23-fanatikern på spåren. På slutet hintas det om att nästa bok kommer att handla om vatten så jag antar att det blir den osympatiske fd borgmästarens flaskvattenföretag som kommer att stå i centrum för bok 3 (som heter The Twenty-three). LB Förlag har verkligen gjort ett fynd som ger ut dessa böcker, och om du gillar småstadsspänning a la Stephen King så ska du kolla upp Promise Falls-serien!

Riktigt bra och en femma i betyg för serien så här långt. Jag vet inte om jag orkar vänta på svenska översättningen av The Twenty-three…

Köp den här, här, här, här, här, eller här.

Ett svar till “Läst: Sveket och Lögnen av Linwood Barclay”

  1. […] serien får en 4 i betyg! Det är lite kul att besöka författarens stad Promise Falls igen (känd från Sveket och Lögnen som jag älskade)! Även polisen Barry Duckworth dyker upp igen. Förlaget Jentas ger ut […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: