Helgfrågan v 4

Nytt år, nya helgfrågor på Mias Bokhörna!

Denna vecka lyder frågan:

Har du svårt för att stava till något ord?

Två ord krånglar varenda gång jag ska stava till dem – abonnemang och noggrann! Det senare verkar fler ha problem med för autokorrekt brukar ändra så att det blir rätt… Abonnemang vill jag gärna slänga in ett extra b i, men jag ser faktiskt sen att det inte ser riktigt rätt ut.

Bonusfråga: Förra veckan pratade vi om tv-serier, så denna veckan blir det filmer.
Vilken film som har premiär 2019 vill du se?
Jag har inte riktigt koll på om någon av mina favvoböcker blir film (utom i ett fall) men
jag har flera must see-filmer på listan!!
1. Slaughterhouse Rulez.
Nick Frost, Simon Pegg, Michael Sheen, Asa Butterfield, Isabella Laughland, Tom Rhys Harries, Hermione Corfield, and Finn Cole in Slaughterhouse Rulez (2018)
En mash up av det slaget som Nick Frost och Simon Pegg är så bra på (tänk Shaun Of The Dead, Hot Fuzz, Paul mm). Här handlar det om en sk frackinggruva där det öppnar upp sig en portal ner till helvetet. En massa monster tar sig upp och attackerar en närliggande internatskola. Den skulle ha haft premiär 2018 men sköts upp och nu kommer den i vår istället. Sååå pepp!!
2.  Annabelle – Chapter 3
Untitled Annabelle Film (2019)
Jag är ett stort fan av regissören James Wans Conjuringuniversum och 3 juli 2019 kommer nummer 3 i filmserien om den onda dockan Annabelle. De övernaturliga ”detektiverna” Warren (som varit med i The Conjuring 1 och 2) är med också så allt knyts ihop. Defenitivt värt ett biobesök!
3.  It – Chapter 2
It: Chapter Two (2019)
Grundidén till It-filmerna kanske baserar sig på Stephen Kings mästerliga roman, men första It-delen hade inte så mycket med boken att göra. Strunt samma, om man bara har det i bakhuvudet så var filmen underhållande och jag ser fram emot chapter 2 där medlemmarna i The Losers-club är vuxna. Castingen ser finfin ut, Andy Muschetti regisserar (han har tidigare gjort fantastiska Mama) och Bill Skarsgård är en härligt skruvad Pennywise. Såklart ska jag se den!
4. Och så mitt wildcard – Pet Sematary
Pet Sematary (2019)
Boken är redan filmatiserad en gång 1989, och den filmen var helt ok. Vi får väl se hur den här filmen blir…den känns lite onödig för mig men jag kommer såklart att stå i biokön, gärna premiärdagen. Jag är inte riktigt sams med castingen (i alla fall på papperet) förutom John Lithgow som Jud. Nåja…vi får väl se!
…och som en liten bonus slänger jag även in (eftersom jag missade förra veckan):
5. NOS4A2
NOS4A2 (2019)
Stephen Kings son, Joe Hill, är en underbar skräckförfattare och har skrivit romanen NOS4A2, om den elaka Charles Manx som åker runt i sin onda Rolls Royce för att kidnappa barn och föra dem till Christmasland. Snacka om kaxigt att skriva om besatta bilar när ens pappa skrivit Christine…men NOS4A2 är suverän och den ska nu bli tv-serie. Premiären är den 30 april och jag är så sjukt pepp att jag knappt har ord för det! Nu fick jag lust att läsa om den…för den femte gången!

11 svar till “Helgfrågan v 4”

  1. abborre är inte så lätt det heller. tänk, att våga skriva en bok som son till Stephen King! du har verkligen koll på filmerna du vill se. det är något speciellt med att gå på bio

  2. Autocorrect är lite farligt ibland. I ett sms skulle jag skriva ett ord, men autocorrect fick för sig att jag skulle skriva bitterfitta. Det blev lite fel om man säger så…

  3. Abonnemang har jag lyckats stava med ett n några gånger.

  4. Det måste jag se också, men jag väntar nog tills den kommer på blu-ray. Kanske 🙂

  5. gillar inte alltför spännande

  6. Pet Sematary är jag lite nyfiken på, men inte värre än att man kan vänta ett par år eller så innan den blir sedd…

  7. Tack för tipset om NOS4A2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: