Crimetime Gotland 2017 – Lördag 5 augusti

crimetimegotland

Lördagen bjuder på massor av härliga pass.

09:00 – 11:00
Moderator: Lars Bäckman

Följ med på en spännande och lärorik stadsvandring i Gotlandsdeckarnas fotspår. Under två timmar passerar du mordplatser ur bland andra Jan Mårtensons, Anna Janssons och Mari Jungstedts böcker. Du får även veta mer om andra litterära och märkliga platser i Visby. Guide: Lars Bäckman. Samling utanför Almedalsbiblioteket

Ånyo…är morgontrött men det vore jättekul att se de platser man läst om!

10:00 – 10:45
Med: Jenny Rogneby, Mari Jungstedt och Christoffer Carlsson Moderator: Ninni Schulman

Var och hur skriver författarna bäst – och helst? Jenny Rogneby flyttade till Malta efter flera skrivarresor till ön, Mari Jungstedt har skrivit på både Gran Canaria och Dalarö och Christoffer Carlsson skriver överallt, på tunnelbanan, i hotellobbys, till och med akutmottagningar.

Festligt pass! Jag förstår Christoffer, skriver själv bäst bland folk, konstigt nog. Har iofs aldrig testat akuten!

ladda ned

10:45 – 11:15

Med: Lars Kepler Moderator: Daniel Sandström

Succéduon Lars Kepler har erövrat den svenska thrillertronen och stora delar av världen med sin serie om kommissarie Joona Linna, senast i den bästsäljande boken Kaninjägaren. Möt dem i ett personligt samtal om favoritkaraktärer, sitt vinnande och uppslukande skrivande och vart de siktar härnäst.

ÄLSKAR Joona Linna!

10:45 – 11:15
Moderator: Kerstin Bergman

Vad är egentligen Nordic Noir? Deckarexperten Kerstin Bergman, litteraturrecensent och medlem av Svenska Deckarakademin, föreläser ofta på internationella deckarfestivaler. Hör henne berätta om varför skandinavisk krim har en sådan lyskraft, varför storheter som Camilla Läckberg och Jussi Adler Olsen har lyckats och vad som är framgångsfaktorerna utomlands.

Kerstin Bergman är så kunnig inom detta område att jag verkligen ser fram emot hennes föreläsning!

Bildresultat för kerstin bergman

12:00 – 12:45
Med: John Ajvide Lindqvist, Mats Strandberg och Kristina Ohlsson Moderator: Helena Dahlgren och Gunnar Rehlin

I år fyller allas vår skräckpappa Stephen Edwin King 70 år. Möt tre författare som inspirerats av hans böcker i ett personligt samtal om mannen som gett oss mardrömmar i över fyra decennier. Vad kan spänningsförfattare lära sig av Stephen King? Vem/vilka är hans arvtagare? John Ajvide Lindqvist, Mats Strandberg och Kristina Ohlsson i samtal med romanaktuella skräckexperten Helena Dahlgren, som reste 150 mil bara för att få en bok signerad av King, och filmjournalisten Gunnar Rehlin, som har intervjuat mästaren flera gånger.

Ärligt…jag kommer att brotta ner alla som vill sitta längs fram!! På MIN plats!

ladda ned (1)

13:00 – 13:45
Med: Mats Strandberg och Martin Österdahl Moderator: Josefine Sundström

Josefine Tengblad, dramachef för C More & TV4,författarna Mats Strandberg och Martin Österdahl (fd programchef på SVT) och Tor Jonasson, litterär agent, Salomonsson Agency, diskuterar de nya krim- och dramatrenderna inom både litteraturen och filmen och tv-världen. Vad vill läsarna och publiken ha härnäst. I samarbete med C More & TV4.

Roligt med lite seende i spåkulan!

14:00 – 14:30
Med: Dennis Magnusson Moderator: Gunnar Rehlin

Dramathrillern ”Jordskott” hyllades för sin banbrytande idé när den visades i SVT 2015. I höst är den uppmärksammade tv-serien tillbaka. Se en teaser före alla andra och hör producenten Filip Hammarström och tidigare manusförfattaren Dennis Magnusson (Den sista föreställningen) i ett samtal om hemligheten i att skriva bra spänning för tv. Arrangeras i samarbete med SVT.

TV-serien Jordskott var mycket suggestiv och snygg!  Ska bli roligt att höra om uppföljaren.

1331_jordskott-lrg.jpg

14:30 – 15:15
Med: Sofie Sarenbrant, Malin Persson Giolito och Mats Strandberg Moderator: Rebecka Edgren Aldén

Frisersalong, spa-anläggning, ett gymnasium i Djursholm, en finlandsfärja och ett ålderdomshem. I Sofie Sarenbrants, Malin Persson Giolitos och Mats Strandbergs böcker uppstår fasa och spänning i miljöer som man kanske inte traditionellt förknippar med spänningsgenren. Finns det några deckarmiljöer som lämpar sig extra bra och vilka ska man undvika?

Mycket intressant tanke bakom detta pass.

15:30 – 17:00

För tredje året delar festivalen ut deckarpriset Crimetime Specsavers Award, som i år växt till fem kategorier: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets Hederspris, Läsarnas pris och Nordic Noir Thriller of the year. Var med på den spännande prisutdelningen, möt vinnarna och lyssna till författarna i trendpanelen som sammanfattar årets festival och läget i deckarvärlden. Moderator: Carina Nunstedt, festivalchef.

Förra året vann Maj Sjöwall Årets Hederspris. Det ska bli spännande att se vem som får det i år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: