Läst: Hex av Thomas Olde Heuvelt

HEX

Hex av Thomas Olde Heuvelt (2016) – ♥♥♥♥
Hodder

Välkommen till Black Spring, den till synes pittoreska lilla byn som hemsöks av Black Rock Witch, en häxa från sextonhundratalet vars ögon och mun har sytts igen. Blind och tyst går hon runt i samhället och dyker upp där hon behagar. Flyttar man till Black Spring kan man aldrig lämna byn igen. Byborna är så vana vid henne att de ofta glömmer att hon finns där och ett helt system, Hex, har tagits fram för att dölja hennes existens för utomstående. Men de frustrerade ungdomarna i Black Spring bestämmer sig för att bryta de stränga reglerna. Det blir början av en mardröm.

Det är en fantastisk originell idé, att ha en uråldrig häxa med igensydda ögon som knallar runt i samhället och att man övervakar henne med kameror och appar. Om någon utomstående riskerar att se henne så går larmet och man ser till att hon döljs i ”plain sight”, genom att låtsas att hon är någon som klätt ut sig till den mytomspunna Black Rock Witch eller, om hon kommer hem till dit, slänger en diskhandduk över henne så man inte behöver se henne. Slutet är briljant med vibbar av Kings Jurtjyrkogården (vad kan sorg få en att göra) och man lämnas med frågan om vem/vilka det var som var de onda egentligen.
I efterorden berättar Olde Heuvelt att boken ursprungligen utspelade sig i Nederländerna och att han skrev om den på engelska och förlade handlingen då i USA, med ett helt nytt slut. Det är i alla fall en blodig och välskriven historia som jag varmt rekommenderar. Den ska eventuellt bli TV-serie och det är nåt jag definitivt skulle kolla upp!

Jag fick boktipset på bloggen Helenas Horror – en mycket trevlig skräckblogg!

En fyra i betyg!

Köp den här, här eller här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s