Läst: De Mörkermärkta av Leivinger/Pinter

De mörkermärkta

De Mörkermärkta av Mattias Leivinger och Johannes Pinter (2017) – ♥♥♥♥

Piratförlaget (recex)

I ett vårkallt Stockholm sker en serie mord som till en början inte verkar ha något samband. En sömnlös taxichaufför. En alkoholiserad före detta psykolog. En psykiskt sjuk kvinna på ett behandlingshem. Tre människospillror förenade i sina olycksöden.
När poliskommissarie Iris Riverdal får fallen på sitt bord ställs hon inför en gåtfull mördare, en undflyende skepnad med dunkla metoder och okända motiv. Och bakom honom anas en ansiktslös ondska bortom alla begrepp.
Gradvis går det upp för henne att morden har rottrådar långt tillbaka i tiden, trådar som också löper in i hennes eget liv.
Samtidigt samlas en krets människor för att bekräfta det de redan anat. Det förflutnas skugga har kommit tillbaka för att förgöra dem, de mörkermärkta.

Jag tycker att mycket i den här boken påminner om Anders Fagers Lovecraftinspirerande värld. Skräckinspirationen sköter författarduon bra vilket inte är förvånande med tanke på att Pinter tidigare skrivit spännande skräck (1007, Vackra Kyrkor Jag Besökt). Här kan du läsa lite mer om duon!

En fyra i betyg.

Köp den här, här eller här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s