Läst: Jag Lät Dig Gå av Clare Mackintosh

Jag lät dig gå

Jag Lät Dig Gå (I Let You Go) av Clare Mackintosh (2016) – ♥♥♥♥+
Lind & Co (recex)

Femårige Jacob och hans mamma är på väg hemåt en mörk och blöt novemberkväll. De har bara en kort bit kvar att gå när han plötsligt släpper taget om hennes hand och springer ut i gatan. Samtidigt kommer en bil körande i rasande fart och Jacob hinner inte undan. Föraren smiter och kvar på gatan ligger den döde pojken. Över honom hukar sig hans svårt chockade mamma. Hela hennes liv har krossats i ett ögonblick.
Fallet hamnar på polisinspektör Ray Stevens bord. Han har inga ledtrådar men är fast besluten att hitta den skyldige, och är beredd att riskera allt för att skipa rättvisa åt en kvinna som drabbats av varje förälders värsta mardröm.
För Jenna är det omöjligt att fortsätta leva i hemstaden Bristol hennes liv är ödelagt. Det enda hon vill är att lämna allt bakom sig och börja på nytt. Jenna flyttar till en liten by i Wales. Hon försöker desperat glömma sitt förflutna men jagas av fasansfulla minnen. Byns invånare undrar förstås vem hon är och varför hon sökt sig just dit. Men Jenna håller alla på avstånd, släpper ingen in på livet.
Medan polisen arbetar börjar Jenna långsamt tro på en framtid. Men är det alls möjligt att lämna ett liv för ett helt annat?
Det förflutna kommer obönhörligt ifatt henne och dess konsekvenser är förödande.

Mycket fiffig intrig, välskrivet och medryckande. Tanken på att ens barn ska dö i en smitningsolycka är förfärlig…och det är även skildringen av hur en kvinna bryts ner i ett förhållande med en psykopat. Slutet är öppet för egna tolkningar…och det skulle vara roligt att veta hur ni ser på slutet. Mackintosh har skrivit ännu en bok som heter I See You och den ser jag fram emot. Om jag hunnit läsa denna i december så hade den kommit med på 2016 års bästa spänning!

En stark fyra. Riktigt bra.

Köp den här, här eller här.

 

 

 

 

 

Annons

3 svar till “Läst: Jag Lät Dig Gå av Clare Mackintosh”

  1. Åh, låter som en sorglig bok 😦

  2. Det här en riktigt bra bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: