Lyssnat på: I En Mörk, Mörk Skog av Ruth Ware

I en mörk mörk skog

I En Mörk, Mörk Skog (In A Dark, Dark Wood) av Ruth Ware (2017) – ♥♥♥
Lind & Co 

En oväntad inbjudan dyker upp i den tillbakadragna författaren Noras mejl – det är barndomsvännen Clare som ska gifta sig. En av Clares väninnor håller på och organiserar en möhippa, och vill gärna att Nora kommer trots att det var åratal sedan Nora och Clare hade någon kontakt.
Väl på plats, långt ute i skogen, för en helg med sprit och lekar, gör alla sitt bästa för att bjuda till, men snart uppstår spänningar mellan både nya och gamla bekantskaper. Är alla verkligen där på samma premisser? Varför är Nora bara bjuden på möhippan men inte på bröllopet? Och vem är det egentligen Clare ska gifta sig med?
Kontakten med omvärlden är i det närmaste obefintlig i det isolerade huset. Mobiltäckningen är usel och den fasta telefonen fungerar inte. Inom loppet av ett dygn går möhippan från krystad och märklig till våldsam och katastrofal – och Nora hamnar på sjukhus.
Frågan är bara vad som hänt från det att hon och de andra lämnade huset tills det att hon vaknade upp i en sjukhussäng. Hur har hon fått alla skador? Var är de andra? Och varför sitter det poliser på vakt utanför rummet där hon ligger?
Och framför allt – varför minns hon inte vad det är som har hänt?

På det stora hela är den här boken helt ok men det finns flera stora logiska luckor och tempot är alldeles för långsamt för min smak. Dock är upplösningen spännande och fyndig, men man hinner tröttna på de här karaktärerna innan man kommer dit – för det är ett väldigt osympatiskt gäng, det här. Uppläsaren Maria Lyckow gör ett bra jobb.

En trea i betyg – jag ska se om jag gillar Wares The Woman In Cabin 10 bättre.

Köp den här, här eller här!

 

Ett svar till “Lyssnat på: I En Mörk, Mörk Skog av Ruth Ware”

  1. […] gillade Ruth Wares debut I En Mörk, Mörk Skog (recension här) men tyckte att tempot var lite långsamt. Med den här boken har dock Ware fått min fulla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: