Årets Bästa Skräckböcker 2016

I år tyckte jag att svensk skräck visade framfötterna! Swedish Zombie ger ut mycket bra svensk skräck, både i roman- och novellform.

Alla tre på min topplista är svenska författare och de står utan inbördes ordning

 

  1. Undertryck av Niklas Lindroth

Undertryck

Läs recension här! Niklas Lindroth har skrivit en bok som påminner mig mycket om filmen The Cell med bl a Jennifer Lopez. Fantasilandskap som utspelar sig i det undermedvetna med suddiga gränser mellan verklighet och drömmar. Det är den första delen i en tänkt trilogi och jag ser fram emot tvåan! Här kan du läsa mer om Niklas Lindroth!

Niklas Lindroth

 

2. Vattnet Drar av Madeleine Bäck

Vattnet drar

Det här är en bok vars målgrupp egentligen är unga vuxna men det struntar jag i för jag tycker också att den är riktigt bra! Skildringen av hur något ont vaknar i en liten småstad är verkligen underhållande och jag ser fram emot tvåan i trilogin, Jorden Vaknar, som kommer redan i januari! Läs recensionen här!

Bildresultat för madeleine bäck

 

3. Våran hud, vårat blod, våra ben av John Ajvide Lindqvist

Våran hud, vårat blod, våra ben (inbunden)

Sveriges bästa skräckförfattare kom ut med en ny novellsamling och det är hans bästa novellsamling hittills tycker jag. Bland annat innehåller den Tjärven, en mycket blodig zombienovell… Nästa år kommer ”X- den sista platsen” ut, den sista delen i trilogin om Platserna och jag är vansinnigt pepp!! Läs recensionen här!

Bildresultat för john ajvide lindqvist

 

Förutom ovanstående böcker så tyckte jag även om Huset av Jens Daniel Burman, Kalldrag av Markus Sköld, Vad Gör Dina Barn När Du Sover av Mikael Strömberg och The Fireman av Joe Hill (även om det kanske mer var en spänningsroman än skräck)… Jätteroligt att det finns så mycket bra skräck!

 

 

Annons

5 svar till “Årets Bästa Skräckböcker 2016”

  1. Intressant! Jag vill tipsa om en till som är mycket bra. ”Fyra Minuter” av Johan Ring.

  2. Undertryck har jag stående här och den börjar nog faktiskt bli lite otålig 🙂

  3. […] Vattnet Drar (läs recension här) och den var bland de skräckböcker jag uppskattade mest 2016 (se här).  Jag gillar verkligen skildringen av glesbygden, det finns nåt väldigt fundamentalt i att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: