Läst: Monster av Ingrid Elfberg

Monster (inbunden)

Monster av Ingrid Elfberg (2016) – ♥♥♥♥
Bokfabriken (recex)

Polisen Erika är sjukskriven och åker hem till Norrland tillsammans med sin hund Boss. Hon har inte berättat för någon att hon är gravid efter den våldtäkt som hennes man utsatte henne för.
Snart dras hon in i en lokal utredning av det som först ser ut att vara ett makabert självmord på en gammal avrättningsplats i Östersund. När ytterligare en man tagit sitt liv på en forntida offerplats i Göteborg börjar man se ett samband. Det andra offret har fått en film där det första offret torteras. Vad har offren gemensamt? Kommer de att bli fler?

Jag tycker mycket om idén om att tidigare synder kommer tillbaka för att göra syndarnas liv surt. Som läsare är det svårt att inte sympatisera med mördaren…och att inte tycka att mobbarna får vad de förtjänar. Morden är råa och blodiga, vilket jag tycker om. Erika är en sympatisk person och det är intressant att följa hennes resa, som ju är ganska hemsk, den också. Elfberg är en doldis i den svenska deckarvärlden, oförtjänt kan jag tycka eftersom hennes böcker är riktigt bra.

En fyra i betyg!

Köp den här, här eller här!

2 svar till “Läst: Monster av Ingrid Elfberg”

  1. Den här boken vill jag läsa. Har läst Elfbergs tidigare böcker och tycker att de är så bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: