Lyssnat på: Välkommen Hem av Ninni Schulman

Välkommen hem (ljudbok)

Välkommen Hem av Ninni Schulman (2016) – ♥♥♥♥+
Forum Förlag

En sensommardag får Magdalena Hansson en inbjudan till en återträff med sin högstadieklass. Tanken är att de ska sova i klassföreståndarens sommarstuga, precis som de gjorde en helg i nian. De ska äta och umgås och gå på spökvandring i skogen. Precis som då.
Magdalena känner bara olust. De senaste veckorna har hon blivit utsatt för grovt näthat och hon skulle mycket hellre tillbringa helgen tillsammans med Petter, som äntligen är hemma från Norge där han numera jobbar. Men eftersom en av klasskamraterna idag är musiker och dokusåpakändis åker hon dit för att göra ett reportage till Värmlandsbladet.
På festen faller alla tillbaka i gamla mönster. Allting spårar ur och Magdalena blir kvar mitt i kaoset. Sent på kvällen hittas en av klasskamraterna brutalt mördad. Dagen efter hittas ännu en person i klassen död på Hotell Monica. Tillvägagångssätten verkar helt olika, men det måste väl ändå vara samma gärningsman? Vilket är i så fall motivet? Och finns det fler i klassen som är i fara?

Ninni Schulmans adelsmärke är att hon bevisar att spänning inte bara finns i storstäderna utan att det kan förekomma minst lika mörka strömmar i ett litet samhälle. I denna bok spelar en klassfest en stor roll, och hur alla faller tillbaka in i sina gamla roller beskrivs så himla bra. Magdalena, och hennes vardagsliv, är underbart beskrivna. Även om kriminalhistorien är spännande så är det beskrivningen av karaktärerna som gör Ninnis böcker så njutbara – man känner sig engagerad i deras öden.

Denna bok hör till den bästa spänning jag läst i år! En mycket stark fyra!

Köp den här, här eller här!

Annons

2 svar till “Lyssnat på: Välkommen Hem av Ninni Schulman”

  1. Den här vill jag verkligen läsa!!

  2. […] välskriven ”vardagsspänning” som utspelar sig i Värmland. Läs recensionen här! Engagerande personporträtt, spännande handling och vackert språk. Mycket […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: