Läst: Entry Island av Peter May

Entry Island (inbunden)

Entry Island av Peter May (2016) – ♥♥♥+
Modernista (recex)

När det isolerade ösamhället Entry Island skakas av ett mord, det första i mannaminne, beger sig kriminalpolisen Sime Mackenzie till ön som del av ett utredningsteam från Montréal. Affärsmannen James Cowell, en av öns drygt hundra invånare, har knivhuggits till döds i sitt hem, och det mesta talar för att det är hans hustru, Kirsty, som hållit i vapnet.
Utredningen ser först ut att bli en formalitet, men när Sime träffar Kirsty överväldigas han av en märklig känsla. Trots att han vet att de inte kan ha träffats förut känner han igen henne. Det är något hos den mordmisstänkta kvinnan som rör upp djupt begravda minnen inom honom.
I takt med att utredningen fortskrider börjar Sime hemsökas av drömmar om ett avlägset förflutet på en skotsk ö, femhundra mil bort historier som hör till en fjärran värld men ändå tycks sträcka sig in i nuet, mot Entry Island och de mysterier som ön ruvar på.

Styrkan med Peter Mays böcker är de helt makalösa miljöbeskrivningarna – de karga öarna och den salta, kalla vinden beskrivs så väl att man känner sig frusen. I den här boken varvas nutid med dåtid på ett mycket lyckat sätt. Sime är en ganska trasig man och man känner för honom. Välskrivet och underhållande!

En stark trea i betyg!

Köp den här, här eller här!

3 svar till “Läst: Entry Island av Peter May”

  1. Gillar tidigare böcker av May, så kul att denna också är bra!

  2. […] om boken har Bokföring enligt Monika, Johannas deckarhörna, Mest Lenas godsaker, Läsa & Lyssna och och dagarna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: