Läst: Vänd Dig Inte Om av Tove Alsterdal

Vänd dig inte om (Inbunden)

Vänd Dig Inte Om av Tove Alsterdal (2016) – ♥♥♥♥
Lind & Co (recex)

En gång var Beckomberga ett av Europas största mentalsjukhus. Nu har spåren av det förflutna suddats ut och exklusiva bostäder byggs i den gamla parken. Svante Levander är en av dem som flyttar in i idyllen, tillsammans med sin nya kärlek.
På väg hem från affären blir han knivhuggen till döds. Eva, hans före detta hustru, har följt efter honom den kvällen och grips, misstänkt för mord.
Bara en person kan vittna om vad som hände, en utländsk kvinna som satt utanför butiken och tiggde, men hon är spårlöst försvunnen.
När några småpojkar finner rester av mänskliga kroppar i närheten av mordplatsen exploderar rädslan.Det förflutna visar sig vara närmare än någon kunde tro.

Det här är Tove Alsterdals fjärde bok och jag har tyckt mycket om dem alla. Det de har gemensamt är det vackra språket som är skönt för ögonen att läsa, och persongestaltningen som gör en genuint intresserad av karaktärerna. I denna bok får vi uppleva två spännande miljöer, gamla Beckomberga som är som gjort för någon slags skräck/spänningsroman och det mycket fattiga romska läger som Eva besöker i jakt på ledtrådar. Tiggarna beskrivs mycket mänskligt men också väldigt ärligt. Slutet är oväntat. Det här är den andra roman jag läst på kort tid som tar upp migration och väldigt svart handel på Internet (paret Börjlinds Sov Du Lilla Videung var den första). Det är otäckt att föreställa sig vad samvetslösa människor kan göra för pengar.

En fyra i betyg. Mycket bra! Och Niklas Lindblad har formgivit ett vackert omslag, som vanligt.

Köp den här, här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: