Läst: Liv av Mikaela Bley

Liv (Inbunden)

Liv av Mikaela Bley (2016) – ♥♥♥
Lind & Co (recex)

Det är en varm dag i slutet av augusti när kriminalreportern Ellen Tamm lämnar Stockholm för att åka till sitt föräldrahem i Sörmland. Hon kan inte längre fly från det förflutna och de mörka minnen som väcktes till liv när hon rapporterade om fallet Lycke i början av sommaren. Nu ska hon tillbaka till platsen där allt började, när hon var åtta år och hennes tvillingsyster dog.När Ellen stannar för att tanka i Stentuna, utmed riksväg 52, får hon höra att en kvinna har hittats brutalt ihjälslagen vid en åker en bit därifrån. Ingen tycks veta vem hon var eller vad hon gjorde i trakten, och mordet skakar många i byn.
Ellen börjar nysta i den döda kvinnans öde och ju mer hon börjar gräva i vad som hänt, desto mer inser hon att småstadsidyllen rymmer mörka hemligheter och att det är mycket som inte är som det verkar. Inte minst när det gäller henne själv och systerns död.

Jag tyckte mycket om Bleys debutroman Lycke och det här är en värdig uppföljare. Det är intressant att ämnet polyamorösa förhållanden tas upp, och hur långt kvinnor kan gå för att hålla kvar en man de älskar. Patrik i boken är en riktig gris som bara bryr sig om sina egna känslor och det är alltid roligt med karaktärer man älskar att hata. En annan karaktär som jag njöt av var Bea, den utagerande tonåringen.
Slutet kom lite abrupt och bihandlingen om Ellens syster kom i skymundan. Det ska bli intressant att se hur nästa bok visar hur Ellen går vidare.

En trea i betyg!

Köp den här, här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: