Läst: Vattnet Drar av Madeleine Bäck

Vattnet drar

Vattnet Drar av Madeleine Bäck (2016) – ♥♥♥♥
Natur & Kultur (recex)

Kroppen av en kvinna hittas vid Malmjärn i Gästrikland. Har det något med den illegala sprithandeln att göra? Eller stölden av den värdefulla madonnan i Ovansjö kyrka? Något har förändrats i bygden under den här helvetesvarma sommaren. Det känns i själva luften. Som ett elektriskt stråk av begär och desperation. Det som legat dolt i hundratals år har vaknat igen.
Vattnet drar är första delen i en trilogi om en bygd som slits isär och som plågas av ett urgammalt förbund mellan människa och natur.

Den här boken tyckte jag mycket om. Bäst är skildringen av småstaden och dess mer eller mindre kufiska invånare (boken utspelar sig i Hofors som, precis som Avesta, är en bruksort med allt vad det innebär). Det där är första boken i en trilogi och författaren tar god tid på sig att introducera karaktärerna. Många frågor väcks (vad är den där stenen för något, varifrån kommer Kristers krafter, har Celia verkligen synts på stan) och jag är helpepp inför del två. Riktigt bra realityskräck!

En stabil fyra i betyg. Ser fram emot del 2 i trilogin! Den heter Jorden Vaknar och kommer i januari.
Madeleine Bäck deltar btw i Sigtuna Litteraturfestival, och tillsammans med John Ajvide Lindqvist har hon passet ”Release the beast” lördagen den 27 aug kl 15.30! Om jag är på plats så kommer jag dit och lyssnar.

Köp den här, här eller här!

1 kommentar

  1. Ping: Läst: Jorden Vaknar av Madeleine Bäck | Läsa & Lyssna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s