Nedräkning Crimetime – Jonas Moström

Idag beger vi oss norrut, till Sundsvall närmare bestämt och Jonas Moströms huvudkaraktärer Johan Axberg (polis) och Erik Jensen (läkare).
Den första boken i serien kom ut 2004 och sedan har det blivit nio böcker. Ofta handlar de om hur historiska händelser kommer tillbaka och hur hämnd bäst serveras kall.

2014 släpptes den första boken i serien om profileraren Nathalie Svensson. Den andra boken i serien korsar båda Moströms serier.

Dominodöden (inbunden)

Moström arbetar själv som läkare så delarna som handlar om Erik Jensen är väldigt trovärdiga. Jag tycker om att handlingen utspelar sig i Sundsvall, en lagom stor stad och lite annorlunda än Stockholm.

Midnattsflickor

Under vecka 27 kommer Moströms nya bok Midnattsflickor ut och det är ännu en crossoverbok med både Johan Axberg och Nathalie Svensson. Vansinnigt snyggt omslag. Här beskrivs handlingen:

Det är valborg i Uppsala – studenternas stora högtid. Men den uppsluppna stämningen förtas när två kvinnliga studenter våldtas inom loppet av några dygn. Kort därpå hittas ännu ett offer. Den här gången är kvinnan strypt till döds och utstuderat placerad i den anatomiska teatern i en av universitetets äldre byggnader.
Oron sprider sig och polisen befarar att det kommer begås fler brutala överfall. Nathalie Svensson, Nordens främsta expert på psykopater och medlem i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, kallas in för att bistå i utredningen. Även kommissarie Johan Axberg från Sundsvallspolisen får rycka in. Han och Nathalie har precis avslutat ett fall tillsammans, och trots omständigheterna ser de fram emot att ses igen.
Mycket tyder på att det rör sig om en och samma gärningsman; offren är alla studenter, i samma ålder och förvillande lika till utseendet. Misstankarna går till en man som är dömd för flera våldtäkter sedan tidigare och nyss utsläppt från fängelset. Han saknar alibi men Nathalie anar dock att lösningen inte är riktigt så enkel. Spåren leder vidare till ett kvinnofientligt sektliknande ordenssällskap …

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: