Nedräkning Crimetime – Tove Alsterdal

Det finns författare som inte behöver arbeta med stora åthävor eller chockeffekter för att fånga läsarens uppmärksamhet.

Tove Alsterdal har rötter i djupaste Norrland, något som märks väl i hennes roman I Tystnaden Begravd. Sparsamt men ändå gestaltande språk är dock något som återkommer i alla hennes böcker. Prosan är underbart skön för ögonen att läsa.

I tystnaden begravd

Enligt Alsterdals hemsida kommer Kvinnorna På Stranden, hennes debut, att bli TV-serie och det kommer säkert att bli väldigt bra, det är en otäck historia om människohandel.

Kvinnorna på stranden

I augusti kommer Alsterdals nästa bok ut, Väd dig inte om heter den och handlar om följande:
En gång var Beckomberga ett av Europas största mentalsjukhus. Nu har spåren av det förflutna suddats ut och exklusiva bostäder byggs i den gamla parken. Svante Levander är en av dem som flyttar in i idyllen, tillsammans med sin nya kärlek.
På väg hem från affären blir han knivhuggen till döds. Eva, hans före detta hustru, har följt efter honom den kvällen och grips, misstänkt för mord.
Bara en person kan vittna om vad som hände, en utländsk kvinna som satt utanför butiken och tiggde, men hon är spårlöst försvunnen.
När några småpojkar finner rester av mänskliga kroppar i närheten av mordplatsen exploderar rädslan.Det förflutna visar sig vara närmare än någon kunde tro.

Vänd dig inte om

Det lät väldigt spännande tycker jag!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: