Läst: Maestra av L.S Hilton

Maestra

Maestra av L.S Hilton (2016) – ♥♥♥
Norstedts

Hon heter Judith Rashleigh och har en blygsam anställning på ett av Londons mest ansedda auktionshus. På kvällarna jobbar hon som värdinna på en champagnebar. Men hon har bestämt sig för att ta sig fram här i världen – hon lär sig spelets regler, klär sig, talar och för sig på ett sätt som tilltalar de män som har något som hon vill ha.
När auktionshuset dras in i en skandal är det hon som får skulden. Hon har sett för mycket och måste betala priset. Då vänder hos sig till en vän som hon länge försakat. En vän som har hjälpt henne i livets svåraste stunder. En vän som en väluppfostrad flicka alltid bör hålla sig borta från: ursinne.

Det här är en blandning av erotisk thriller och någon slags Oceans Eleven-plot som är ganska underhållande. Särskilt chockerande var inte sexscenerna dock, jag antar att jag är en luttrad läsare. Något som däremot var återkommande och rätt effektivt var att det, trots att berättelsen berättas i ett jag-perspektiv, förekommer vändningar som man som läsare inte är beredd på. Ibland stämmer det inte alls med den uppfattning man får om karaktären Judith. Jag antar att det är dessa mörka sidor som kommer att utforskas mer i de kommande böckerna, hur Judith blir mer och mer samvetslös och skrupelfri. En trea i betyg får den, och den hade fått mer om inte dessa vändningar i handlingen nyttjats så ofta eftersom jag upplever det som en genväg i berättandet.
Det märks att författarinnan är kunnig inom konsthistoria eftersom dessa bitar beskrivs mycket proffsigt och ingående. Jag googlade konstverken som nämns och tycker det är roligt att lära sig något på det viset, precis som i Dan Browns böcker.

En trea i betyg. Förvänta er inte någon 50 shades dock, även om det förekommer sexscener.

Köp den här eller här!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: