Läst: Näbbar och Klor av Ian Rankin

Näbbar och klor (Inbunden)

Näbbar och Klor (Tooth and Nail) av Ian Rankin (2016) – ♥♥♥-
Modernista (recex)

De kallar honom Vargmannen för att han tar en tugga av sina offer, och för att de hittade det första offret på den ensliga Wolf Street i East End.
Scotland Yard är ivriga att hitta mördaren och kommissarie Rebus kallas in för att hjälpa till. Men hans motsvarighet på Scotland Yard, George Flight, är inte förtjust i den extra inblandningen, och Rebus finner sig i en situation där han blir tvungen att hantera rasfördomar såväl som en galnings våldsattacker.
När en attraktiv kvinnlig psykolog erbjuder Rebus en seriemördar-profil av Vargmannen kan han inte annat än tacka ja: det vore en alltför bra möjlighet att missa. Men genom att hitta en allierad kan han samtidigt ha gett sina fiender en lätt angreppspunkt.

Det här är den tredje boken i serien om kommissarie Rebus och den kom ursprungligen ut 1992. Modernista ger ut hela Rebusserien från början vilket är en sann kulturgärning. Dock märks det att Rankin inte är lika driven som i sina senare böcker och att karaktären Rebus inte riktigt tagit den form som man är van vid. Hans sidekick Siobhan medverkar inte heller i dessa tidiga böcker.
Boken var en aning trög tycker jag, ända till slutet som var rafflande. Men för oss Rankin-fans är detta ändå ett måste om man vill läsa hela serien, och det vill man ju!! I denna bok dyker dessutom Rebus nemesis Cafferty upp för första gången.

En (svag) trea. Men skotsk krim är alltid läsvärd!

Köp den här, här eller här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: